26.03.2024

Jukurit – Kärpät 5-2

Yleisömäärä: 3012

Oulun Kärppien ja Mikkelin Jukureiden välinen neljäs neljännesfinaaliottelu pelattiin Mikkelissä 26.3.2024. Taistosta povattiin tulista, ja sitä se olikin heti alusta alkaen. Ottelusarjan ollessa 3-0 tilanteessa, tämä yksittäinen ottelu noudatti aika tyypillistä kaavaa, jossa toinen joukkue oli voiton päässä jatkosta ja toinen haki ensimmäistä kiinnitystään.

Ensimmäisessä erässä maalipaikat menivät selvästi kotijoukkueelle, mutta viimeisenä muurina seissyt Niclas Westerholm otti loistavia torjuntoja. Ainoastaan aivan erän alussa Ondrej Kovarcik pääsi lataamaan riistokiekosta pelivälineen reppuun. Ensimmäistä erää ei kuitenkaan ehtinyt kulua kuin muutama minuutti pidempään, kun vastustajan maalivahti Markus Ruusu otti pelin viivyttämisestä kaksiminuuttisen. Kärppien tehokas ylivoima pääsi jäälle, ja vain 6 sekunnin ylivoiman jälkeen Joonas Kemppainen viimeisteli maalinedustalta Kärppien ensimmäisen osuman.

Toisessa erässä oli sitten hieman enemmän tapahtumia. Jukurit onnistui maalintekopaikoissaan kahdesti, vaikka paikkoja olisi ollut enemmänkin. Kärpät eivät saaneet 5v5-pelissä kiekkoa maaliin, mutta ylivoima oli tänään todella tehokasta; Ville Koivusen ja Teemu Turusen jo tutuksi tulleen kuvion päätteeksi kiekko kaivettiin lopulta Jukurit-maalista.

Kolmannessa erässä Kärpät lähti vimmatusti hakemaan tasoitusta – myös ilman maalivahtia – siinä kuitenkaan onnistumatta. Jukurit teki vielä erän loppuun yhden maalin tyhjiin ja toisen ylivoimalla. Heti summerin soitua pelin päätteeksi otettiin “pienet” väännöt ja haettiin asetelmia torstaina Raksilassa pelattavaan viidenteen otteluun.

Liput torstaina Raksilassa pelattavaan viidenteen neljännesfinaaliotteluun hankit näppärästi osoitteesta ticketmaster.fi/karpat – ole nopea, sillä nämä liput, ne liikkuvat salamannopeasti!