17.01.2020

Putket venyivät Raumalla, kun Lukko voitti kuudennen perättäisen ottelunsa. Kärpille tappio puolestaan oli kolmas perättäinen.

Kärpät sai otteluun unelma-alun, kun Mika Pyörälä löi alkutahdit illalle. Pieni valelaukaus ja tarkka sijoitus takakulmaan patjan päälle, Kärpät 0-1 johtoon. Kärpät onnistui värkkäämään kiekon myös toistamiseen verkon perälle erän puolivälin tienoilla, mutta osuma ei koskaan tilastoihin päätynyt. Ludwig Byström pääsi lyömään Oskari Setäsen edessä pyörineen irtokiekon sisään, mutta tuomari luuli kiekon olleen Setäsen hallussa ja vihelsi pelin poikki ennenaikaisesti. Lukko pääsi kertaalleen hieromaan ylivoimaansa avauserässä, mutta tuloksetta. Ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen Setänen oli torjunut 14 laukausta, Justus Annunen kärppämaalilla kahdeksan laukausta.

Kakkoserässä Lukko sai loistavan mahdollisuuden hypätä ottelussa kuskin penkille ja se mahdollisuus käytettiin. Kärpille tuomittiin kaksi perättäistä jäähyä, ja Lukko pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa. Kauaa ei ylivoimaviisikko ehtinyt jauhaa, sillä verkko heilahti parinkymmenen sekunnin jälkeen. Sebastian Repo vastasi ensimmäisestä osumasta. Annunen yllätettiin toistamiseen alle minuuttia myöhemmin, kun Ilkka Heikkisen tulinen lämäri painui sisään ajassa 30:03. Kärpät ei onnistunut punnertamaan itseään tasoihin, ja kolmas erä käynnistyi kotijoukkueen komennossa.

Päätöserän avauspuoliskolla Kärpät pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla kahteen otteeseen, kuitenkin tuloksetta. Lukko-puolustus hoiti oman osansa säntillisesti, sillä viimeiset syötöt tuntuivat muuttavan joka kerta suuntaa sinipaitaisten malioista. Ottelussa 30 torjuntaa kirjauttanut Oskari Setänen oli erinomaisessa torjuntavireessä myös päätöserässä. Lukon aktiivinen puolustuspelaaminen tuotti tulosta Kärppien hakiessa tasoitusta viime minuuteilla. Pieni huolimattomuus kuihdutti kasaan hyökkäyspään pyörityksiä, ja lopulta Lukon Ponthus Westerholm sai riistettyä kiekon ja iski loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin. Kärpät on nyt hävinnyt ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kolme perättäistä ottelua. Kahden ottelun pisteetön putki on myös ensimmäinen laatuaan. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ei lyönyt kuitenkaan päätään puskaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Otimme steppejä eteenpäin viime pelistä, ja olen ylpeä joukkueen työmäärästä tänään. Yksi epäonninen ketjureaktio ratkaisi tänään Lukolle. Totta kai täytyy antaa krediittiä kotijoukkueelle. Setänen ja uhrautuva puolustus oli meille tänään liikaa. Pelissä olisi voinut käydä miten vain, jos olisimme pystyneet hyödyntämään omat hetkemme.

Kärpät kohtaa huomenna vieraskaukalossa Porin Ässät kello 17:00 alkavassa ottelussa.