26.02.2020

Kärpät kaatoi HPK:n viidennen kerran tällä kaudella. Maalinteossa onnistuivat Junttila, Kristof, Pesonen ja Aaltonen.

Ottelun avauserä tarjosi vauhtia, muttei osumia. Hyvällä jalalla otteluun lähteneet joukkueet pystyivät luomaan joitain maalipaikkoja ottelun alussa, mutta HPK:n Rasmus Reijola ja Kärppien Patrik Rybar olivat iskussa avauserässä. Reijola pysäytti yhdeksän kiekkoa, Rybar kuusi. Kumpikin joukkue jauhoi avauserässä yhden ylivoiman, mutta tuloksetta.

Toinen erä käynnistyi Kärppien ylivoimalla. Aivan pakkopelin viimeisillä sekunneilla HPK:n verkko heilahti ensimmäistä kertaa Raksilan keskiviikkoillassa, kun Julius Junttila naulasi millintarkan rannelaukauksen maalin etuyläkulmaan. Jussi Jokinen ja Ludwig Byström kirjauttivat maaliin syötöt, mutta ison työn teki myös erinomaista maskipeliä esittänyt Aku Räty. Osansa pisteistä sai lopulta Rätykin, kun 18-vuotias hyökkääjä alusti Kärppien 2-0 maalin. Räty kiekotteli yhdessä Michal Kristofin kanssa näyttävästi HPK-vahti Reijosen ulos tilanteesta, ja Kristof viimeisteli kauden seitsemännen osumansa ajasssa 24:41. Illan kolmas osuma reilua minuuttia myöhemmin vaati videotarkastuksen, mutta oikea ratkaisu löydettiin nopeasti. Janne Pesosen maali syntyi ajassa 25:53, ja Kärpät siirtyi 3-0 johtoon. HPK onnistui kaventamaan vielä ennen erän puoltaväliä, kun Jere Innala nosti Raksilan muutamat HPK-fanit istuimistaan. Siirretyn rangaistuksen aikana syntynyt osuma oli Innalan kauden 16.

Ottelun päätöserässä pelin tempo pysyi kovana, ja vierasjoukkue osoitti taistelevansa vielä tosissaan sarjapisteistä. Kärppien maalilla torjunut Patrik Rybar joutui venymään muutamaan isoon torjuntaan, mutta slovakkivahti ei tuntunut olevan hädässä missään vaiheessa. Koko ottelussa Rybar pysäytti 26 laukausta. Virkaveli toisessa päässä torjui 29 kiekkoa. Illan loppulukemat tyhjään maaliin sinetöi Juhamatti Aaltonen, jolle maali oli toinen Kärppiin siirtymisen jälkeen. Aaltosen maalin syöttäneelle Jussi Jokiselle tehopiste oli illan kolmas.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen HPK:ta vastaan, jonka edellinen visiitti Raksilassa oli kova koulu Kärpille.

Tasainen ensimmäinen erä, ja toisen erän alussa me olimme tehokkaita sen kuuden minuutin perioodin. HPK:n kavennuksen jälkeen onnistuimme puolustamaan riittävän laadukkaasti. Pelattiin aika tyylikäs ja kärsivällinen esitys.