19.01.2021

KalPa haki vierasvoiton Raksilasta maalein 1-4. Aatu Räty iski Kärppien illan ainoan maalin.

Ottelun alusta asti oli selvää, että kuopiolaiset olivat tulleet Ouluun pelaamaan. KalPa oli jalalla terävämpi, ja se johti ottelun alusta saakka hyviin kiekonriistoihin, joista jalostettiin nopeita vastahyökkäyksiä. Illan avausmaali syntyi KalPan Juuso Könösen lavasta, kun vierasjoukkue voitti kiekon laitakahinasta siniviivan tuntumassa. Könönen pääsi nokikkain Justus Annusen kanssa ja pääsi viimeistelemään rystyltä. Kärppien tasoitus nähtiin erän loppuvaiheilla, kun Aatu Rätyn yllättävä laukaus ohitti Eero Kilpeläisen ajassa 16:07. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Ludwig Byström ja Radek Koblizek. Kauaa ei Kärppien ilo kuitenkaan kestänyt. KalPa rokotti alle minuuttia myöhemmin ja nappasi johtoasemansa takaisin. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin KalPan 1-2 johdossa.

Heti toisen erän alussa syntynyt KalPan 1-3 osuma antoi alkutahdit ottelun kahdelle viimeiselle erälle. Kärppien pelin rytmi ei tahtonut millään löytyä, ja Eero Kilpeläiselle riitti varma, rutiininomainen työskentely maalillaan. KalPan aggressiivinen alivoimanelikko onnistui nollaamaan Kärppien ylivoimamahdollisuuden erän puolivälissä.

Päätöserä ei muuttanut illan pelinkuvaa. Kärpät ei löytänyt työkaluja vieraiden träpin murtamiseen, joten hyökkäyspeli sakkasi. Tyhjään maaliin syntyneestä 1-4 osumasta vastasi Kai Kantola.