20.02.2021

Ilves nappasi kolme pistettä Raksilasta tiukan taistelun päätteeksi. Kärppien illan ainokaisen iski Ludwig Byström.

Ottelun avauserä oli äärimmäisen tasainen. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa vastaiskuista, mutta maalivahdit pitivät pintansa. Kärpät onnistui kertaalleen ohittamaan Ilves-vahti Eetu Mäkiniemen, mutta videotarkastus osoitti maalin syntyneen korkealla mailalla. Sekä Mäkiniemi että virkaveli Patrik Rybar olivat erinomaisessa iskussa. Kummallekin veskarille kirjattiin erässä kymmenen torjuntaa.

Toisessa erässä verkko alkoi heilua heti alkuminuuteilla. Kuparinen rikottiin Ilveksen Panu Miehon toimesta Taneli Ronkaisen ja Mikko Niemelän istuessa kaksiminuuttisiaan kampituksesta. Kärpät kuittasi osuman muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Ludwig Byström ohitti Mäkiniemen komealla rannelaukauksella. Syöttöpisteet maaliin kirjasivat Cody Kunyk ja Mikko Niemelä.

Kauaa ei Ilves tasoissa viihtynyt, sillä Ville Meskanen vei omansa 1-2 johtoon reilut 30 sekuntia Byströmin osuman jälkeen.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kärpillä oli kaikki avaimet käsissään, kun ensin Joona Ikosen jäähy antoi Kärpille ylivoimamahdollisuuden. Muutaama minuuttia myöhemmin jäähypenkillä istui Panu Mieho, ja rangaistusta seuranneesta aloituksesta Antti Saarelalle tuomittiin suihkukomennus huitomisesta. Ylivoima ei kuitenkaan pystynyt rakentamaan todellista uhkaa Ilves-maalille. Kärpillä oli maali kirittävänä päätöserässä.

Erikoistilanteita oli luvassa myös kolmannessa erässä. Tulos oli myös tuttu, sillä Kärpät ei onnistunut hyödyntämään kumpaakaan erän alun ylivoimistaan. Lähellä maali oli pariinkin otteeseen, mutta pomput eivät olleet tänään Kärppien puolella. Mäkiniemi ei antautunut kolmannessa erässä, ja Ilves vei pisteet mukanaan maalein 1-2.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti tiistaina, kun vuorostaan on Ilveksen vuoro isännöidä Kärppiä.