26.02.2021

Kärpät nappasi kaksi sarjapistettä Lappeenrannasta rankkarivoitolla. Aku Räty osui varsinaisella peliajalla ja voittolaukauskisassa.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntämistä. SaiPa onnistui kertaallen maalinteossa, mutta Kärpät oli hienokseltaan parempi kiekollisessa pelissä. Illan avausmaalin iski ylivoimalla SaiPan Eemil Erholtz, jonka tarkka rannelaukaus yllätti Justus Annusen ajassa 7:41. Maalivahdit selvisivät avauserästä melko vähillä töin. Annuselle ja SaiPan Niclas Westerholmille kirjattiin kummallekin viisi torjuntaa.

Sama tasainen peli jatkui myös toisessa erässä. Jäähyjä vihelleltiin tasapuolisesti kummalekin joukkueelle, ja joukkueiden ollessa tasavajaalla tuli Kärppien iskun paikka. Ludwig Byströmin napakka syöttö löysi takatolpalle liukuvan Aku Rädyn, joka onnistui maalinteossa toisessa perättäisessä pelissä. Toisen syöttöpisteen maaliin nappasi Byströmin pakkipari Mikko Niemelä.

Kolmas erä oli kiekollisesti Kärppien, mutta tulos jäi puuttumaan. Westerholm kirjautti päätöserään 12 torjuntaa, kun Annunen selvisi viidellä. SaiPa sai vielä ylivoimamahdollisuuden kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla, mutta Kärppien alivoima hoiti työnsä kunnialla.

Jatkoaika jäi maalittomaksi, joten voittaja haettiin rankkareilta. Michal Kristof, Aku Räty ja Juhamatti Aaltonen onnistuivat yrityksissään tyylikkäästi, ja Justus Annunen pysäytti SaiPan Matias Mäntykiven ensimmäisessä parissa. Pisteet Ouluun maalein 1-2.

Kärppien viikon neljäs vierasottelu käynnistyy vain 19 tuntia tämän illan ottelun päättymisestä. KooKoo – Kärpät käynnistyy Kouvolassa jo kello 15:00.