10.12.2021

Kärpät nappasi kolme sarjapistettä Vaasasta, kun Sport kaatui maalein 0-4. Joel Blomqvist kirjautti kauden kolmannen nollapelinsä.

Kärppien akilleen kantapää ovat viime aikoina olleet otteluidet heikot alut, eikä startti Vaasassakaan ollut suoraan oppikirjasta, jos Saku Mäenalasen tolppalaukausta ottelun avaussekunneilla lasketa. Kotijoukkue haastoi Kärppiä kovalla työnteolla, ja hallitsikin pelivälinettä pitkälti läpi avauserän. Sport-vahti Niko Hoviselle kirjattiin erässä vain kaksi torjuntaa, mutta kertaalleen kokenut maalivahti joutui kuitenkin antautumaan. Julius Hermonen ja Aleksi Mustonen alustivat vastahyökkäyksestä Ville Koivuselle erinomaisen maalipaikan. Koivunen pääsi nostamaan kauden yhdeksännen osuman lähietäisyydeltä. Kärpät lähti ensimmäiselle erätauolle 0-1 johdossa.

Kärpät lisäsi kaasua toiseen erään, ja sai palkinnon heti avausminuuteilla. Petter Emanuelssonin 0-2 osuma oli seurausta vahvasta viisikkopelistä hyökkyäsalueella. Nappisyötön maaliin tarjoili ketjukaveri Troy Bourke, ja kakkossyöttö kirjattiin Topi Niemelälle. Vaikka Joel Blomqvistin ilta ei tähän asti valtavan työläs ollut, oli 19-vuotias maalivahti selkeästi virkaveljeään työllistetympi. Toisessa erässä Hoviselle kirjattiin ainoastaan yksi torjunta.

Päätöserän alkupuolella Kärpät kasvatti johtoaan, kun erinomainen hyökkäyspään paine päättyi maaliin. Tällä kertaa Troy Bourke alusti kiekonriistollaan maalipaikan Aku Rädylle, joka laukoi napakalla kudilla taululle lukemat 0-3. Rädyn maalivaisto oli terävänä myös keskiviikkona Oulussa, kun 20-vuotias hyökkääjä iski kaksi maalia Ilvestä vastaan.

Kärppien kannalta iloinen ilta otti vielä napsun verran positiiviseen päin, kun Arttu Paaso pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Liiga-maalia. Uransa kahdeksatta Liiga-ottelua pelannut Paaso on tullut miesten tasolle jämäkästi sisään. Aiemmissa otteluissa 19-vuotias puolustaja oli kirjauttanut itselleen kaksi syöttöpistettä.

Joel Blomqvist jatkoi varmoja otteitaan läpi ottelun, ja päätössummerin soidessa torjuntoja oltiin merkitty tilastoihin 17 kappaletta. Blomqvist on aloittanut tällä kaudella neljä ottelua ja kirjauttanut kolme nollapeliä.

Kärppien pelit jatkuvat heti huomenna, kun luvassa on kotiottelu Tampereen Tapparaa vastaan. Kärpät – Tappara käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 17:00.