12.02.2022

Kärpät nappasi kaksi pistettä SaiPalta voittolaukauskisan päätteeksi. Juhamatti Aaltonen nousi illan hahmoksi tasoittamalla pelin ja ratkaisemalla sen voittomaalikisassa.

Tasaväkisen avauserän ensimmäinen ylivoimamahdollisuus aukeni vierasjoukkue SaiPalle, kun Topi Niemelä komennettiin rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta ajassa 07:18. Ylivoima ei virallisesti tuottanut tulosta, mutta Nuutti Viitasalo vei joukkueensa 0-1 johtoon kaksi sekuntia Niemelän rangaistuksen päättymisen jälkeen.

Niemelä kuittasi rangaistuksensa vain neljää minuuttia myöhemmin. Ruotsalaiskaksikko Ludwig Byström – Petter Emanuelsson alusti Niemelälle vetopaikan viivaan, ja nuori puolustaja viimeisteli kauden kahdeksannen maalinsa tarkalla rannelaukauksella.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

Toisen erän alussa SaiPa jäähyili, mutta tehokkaasti läpi kauden hyrskyttänyt Kärppien ylivoimakoneisto yskähteli. Erän avauspuoliskon ylivoimat olivat tuloksettomia, ja ajassa 33:46 vierasjoukkue iski jälleen. Veikko Loimarannan rannelaukaus oli millintarkka ja ohitti Stanislav Galimovin ajassa 33:46.

Kärpät ei onnistunut vielä toisessa erässä punnertamaan itseään tasoihin, vaikka mahdollisuuksia siihen oli. SaiPa-vahti Niclas Westerholm torjui erässä 11 laukausta, ja nollasi mm. Juhamatti Aaltosen huippupaikan upealla kilpitorjunnalla. Aaltosen kehonkielestä kuitenkin näki läpi ottelun, että miehestä kuultaisiin vielä.

Helpolla tasoitus ei kolmannessa erässä irronnut. SaiPa puolusti sinnikkäästi, ja Kärpät painoi päälle. Palkinto oli luvassa ajassa 55:52, kun Juhamatti Aaltonen onnistui hyödyntämään yhden monista luomistaan maalipaikoista. Iin taikuri veivasi itsensä vetopaikkaan, ja ampui vastustamattoman laukauksen vasempaan yläkulmaan. Jatkoajalle lähdettiin tasalukemista 2-2.

Kummallakin oli mahdollisuutensa jatkoajalla, mutta Kärpille tarjoiltiin lisäpistettä tarjottimella, kun Nuutti Viitasalo komennettiin jäähylle estämisestä. Jatkoaikaa oli pelaamatta 1:20.

Tuohon reiluun minuuttiin mahtui mahdollisuuksia. Paras niistä aukesi Juhamatti Aaltoselle jatkoajan viimeisellä sekunnilla, mutta laukaus painui avonaisen maalin sivuverkkoon.  Edessä oli voittolaukauskisa.

Illan ratkaisijaksi nousivat Stanislav Galimov, sekä rankkareissaan onnistuneet Ville Leskinen ja Juhamatti Aaltonen. Kärpät nappasi lisäpisteen maalein 3-2.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella vierasottelulla. Keskiviikkona joukkue kohtaa JYPin ja viikonloppuna luvassa on vierastupla Kuopiossa, KalPan vieraana.