11.03.2022

Kärpät ja IFK tarjoilivat yli 8000-päiselle helsinkiläisyleisölle viihdyttävän, mutta niukkamaalisen kamppailun. Kärpät nappasi lopulta kaksi pistettä Julius Junttilan jatkoaikamaalin ja Joel Blomqvistin nollapelin turvin.

Kotijoukkue IFK oli odotetun vahva avauserässä. Vaikka laukaukset maalia kohti olivat Kärppien eduksi 9-6, onnistuivat helsinkiläiset luomaan enemmän laadukasta hyökkäyspeliä. Tulos jäi kuitenkin kummallakin piippuun, ja ensimmäiselle erätauolle suunnattiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisesta erästä muodostui Kärpille alivoimaharjoitus. IFK pääsi hieromaan ylivoimaansa peräti kolme kertaa ja risat päälle, kun Kärpät jäähyili. Alivoima oli kuitenkin rautaa, sillä joukkue taisteli uhrautuvasti kerta toisensa jälkeen ja piti kotijoukkueen nollilla. Joel Blomqvist kirjautti maalillaan yhdeksän torjuntaa. Ensimmäisen neljänkymmenen minuutin aikana torjuntoja oli kertynyt 15.

Kolmas erä alkoi Kärppien alivoimalla, kun joukkuerangaistusta jäi kärsimättä reilu minuutti toisesta erästä. Erikoistilanne muuttui pian toiseksi, kun IFK:n Alex Broadhurst komennettiin istumaan koukkaamisesta. Kärppien ylivoima kuitenkin kuihtui kasaan vajaan minuutin jälkeen, kun Kärpille vihellettiin jo illan toinen rangaistus väärästä vaihdosta. Kärpät sai vielä toisen mahdollisuuden pakkopelilleen, mutta tulosta ei syntynyt tälläkään kertaa. Kärpät puolusti päätöserässä kurinalaisesti, ja piti IFK:n poissa vetopaikoilta. Toisessa päässä mahdollisuuksia oli kourallinen, mutta IFK:n Michael Garteig oli terävällä pelipäällä.

Viihdyttävä ilta venyi aina jatkoajalle asti ja lopulta ratkaisijaksi nousi Julius Junttila. Ludwig Byström tarjoili erinomaisen syötön Junttilalle, joka viimeisteli tarkalla laukauksella kaksi pistettä Kärpille. Nollapelinsä lisäksi Joel Blomqvist nappasi myös syöttöpisteen Junttilan voittomaaliin.

Voitto nosti Kärpät sarjataulukossa seitsemänneksi.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun Tampereen Tappara vierailee Oulussa.