15.02.2021

Jääkiekkoliiton tiedote:

A-maajoukkueesta on löytynyt Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen tehdyissä testeissä positiivinen koronatartunta pelaajalta, joka ei ole aiemmin sairastanut koronaa.

Koko joukkue testattiin muiden joukkueiden tavoin kahdesti ennen turnausta ja kerran turnauksen päätteeksi.

Positiivisen testituloksen saanut pelaaja on oireeton, kuten myös koko muu joukkue.

Koko joukkue on nyt karanteenissa, jonka pituudesta vastaavat paikalliset tartuntatautiviranomaiset. Leijonien kanssa samalla koneella matkustaneilta Tshekin maajoukkueen pelaajilta ei ole löytynyt positiivisia testituloksia.

Suomen joukkue on noudattanut koko turnauksen ajan tarkasti korona-ajan hygienia- ja suojausohjeita, esim. maskeja on käytetty aina oman hotellihuoneen ulkopuolella liikuttaessa ja matkustettaessa lukuun ottamatta pukukoppia, jäällä oloa ja ruokailutilanteita joukkueen omassa tilassa. Kaikki majoittuvat koko turnauksen ajan yhden hengen huoneisiin. Kontakteja muihin joukkueisiin oli turnauksen aikana vain pelitilanteissa.

Turnauksessa olleiden Oulun Kärppien jäsenten karanteeneista tullaan tiedottamaan tarkemmin, kun paikallinen tartuntatautiviranomainen on tehnyt päätöksensä. Kärpistä turnaukseen osallistuivat päävalmentaja Mikko Manner, hyökkääjä Radek Koblizek ja puolustaja Libor Sulak.