17.12.2019

Kärppien A-nuoret pelasi viikonloppuna alkusarjan viimeiset ottelunsa. Perjantaina Kärpät kukisti Raksilaan vieraaksi saapuneen Rauman Lukon lukemin 5-1. Pelit jatkuivat heti lauantai-iltana TUTOa vastaan, kun Kärpät isännöi syyskauden viimeisen ottelunsa Nivalassa. Tasainen vääntö päättyi oululaisten jatkoaikavoittoon lukemin 2-1.

Ennen viimeistä ottelua Kärpät johti sarjaa 81 pisteellään Helsingin Jokereiden majaillessa sarjataulukon toisella sijalla vain kolme pistettä Kärppiä jäljessä. Jokerit otti lauantaina kolmen pisteen voiton Pelicansista, ja näin ollen Kärpät tarvitsi vähintään yhden pisteen säilyttääkseen kärkipaikkansa.

Nivalan jäähallille oli saapunut mukava määrä yleisöä valmiina kannustamaan Kärpät voittoon. Hyvin järjestetty tapahtuma sai kiitosta Kärppien valmennukselta. Päävalmentaja Ville Mäntymaa kuvailee lauantai-illan olleen haasteellinen, mutta lopulta palkitseva.

Peli oli vauhdikas, ja vaikka maaleja nähtiin vähän, pelasimme hyökkäysvoittoista peliä. Mielestäni esiinnyttiin ihan eduksemme. Vastassa oli isokokoisia pelaajia, jotka puolustivat hyvin keskustaa. Meille oli vaikeaa päästä maalin eteen irtokiekoille, ja sitä kautta maalinteko oli vaikeaa. Onneksi saatiin kolmannen erän loppupuolella se tasoitus ja sitten vielä jatkoajalla voittomaali. Sitä kautta hyvät kaksi pistettä.

Ottelun avausmaali antoi odotuttaa itseään aina toisen erän puoliväliin saakka, jolloin TUTOn Roope Kallio iski vierasjoukkueen johtoon. Vasta kolmannen erän loppupuolella Kärpät onnistui Joona Kiviniemen maalilla tasoittamaan tilanteen, ja pelin ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jännitysnäytelmä venyi aina jatkoajan viimeisille sekunneille saakka, kunnes puolustaja Olli Vanttaja iski hyökkääjä Tuukka Tieksolan syötöstä ottelun voittomaalin. Suureen rooliin ottelussa nousivat myös joukkueiden maalivahdit. Kärppien Joel Blomqvist kirjautti yhteensä 27 torjuntaa ja virkaveli Michal Vojvoda peräti 42 torjuntaa. Kahden pisteen voiton turvin Kärpät jatkaa sarjan piikkipaikalla tammikuussa alkavaan SM-sarjaan.

Joukkueen kapteenina toiminut hyökkääjä Ville Heikkala kuvailee alkusarjaa nousujohteiseksi.

Välillä oli vähän vaikeampaakin, mutta sieltä on otettu oppia ja kovempaa tultu takaisin. Jokainen äijä on kehittynyt hyvin tässä alkusarjan aikana. Tästä on hyvä jatkaa SM-sarjaan. Siellä on hyviä joukkueita vastassa, ja joka joukkueen kanssa tulee varmasti tiukkaa vääntöä. Aina pitää olla täysin valmiina, että pystytään voittamaan.

Menestyksekkäästä syksystä huolimatta päävalmentaja Mäntymaa löytää joukkueen pelistä myös kehityskohtia.

Sarjan alku vähän jännitti, kun oltiin siellä Sotshissa juuri ennen kauden alkua, ja se oli aika kova reissu. Heti sen jälkeen alkoi runkosarja ja oltiin jääty kolme ottelua jälkeen. Jouduimme ennen marraskuun maaottelutaukoa kirimään ne kolme ottelua kiinni, joten alkuun oli kova peliruuhka. Pelattiin paljon ja suurimmalla osalla pojista on koulukin hoidettavanaan. Se vähän jännitti, että miten selvitään. Saatiin siihen kuitenkin lentävä alku ja hyvin pisteitä. Se loi sellaista turvallisuuden tunnetta tuota alkusarjan loppua kohtaan. Ei ollut niin paljoa paineita siitä voittamisesta, jotta selvittäisiin kymmenen joukkoon. Sitä kautta pystyttiin tasaisesti napsimaan pisteitä koko alkusarja. Pisteiden valossa meni ehkä vähän yläkanttiin, jos vertaa siihen, mitä se meidän peli oli. Monissa yksittäisissä otteluissa peräpää piti ja yksittäiset pelaajat pystyivät yksilötaidoillaan tekemään ratkaisevia maaleja, ja sitä kautta saatiin otettua pisteitä. Viisikkopelaamisessa on vielä paljon kehitettävää.

A-nuorten pelit jatkuvat heti vuodenvaihteen jälkeen, kun joukkue matkaa tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Turkuun ja Helsinkiin. Kärppien seuraava kotipeli pelataan keskiviikkona 8. tammikuuta kello 18:30 Oulun Energia Areenalla. Tällöin vieraaksi saapuu JYP. Kotiotteluihin on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!