26.08.2019

Kärppien A-nuoret pelaavat tällä hetkellä Sotshissa järjestetyssä Junior Club World Cupissa. Lauantaina joukkue avasi lohkovaiheensa kaataen yhdysvaltalaisen jääkiekkosarjan NAHL:n yhdistelmäjoukkueen 5-1. Pelit näkyvät suorana ja ilmaiseksi tapahtuman Youtube-kanavalla.

Yhdeksännen kerran järjestetty Sirius Junior Club World Cup käynnistyi viikonloppuna komean seremonian kera. Venäjän presidentti ja suuri jääkiekon ystävä Vladimir Putin oli mukana avajaisissa ja toivotti kaikki joukkueet tervetulleeksi Sotshiin. Samaan aikaan jäällä oli pelaajia jokaisesta joukkueesta, ja kaukalossa siniristilippua kantoi Kärppien kapteeni Tommi Järvitalo.

“Olen varma, että tänään ja tulevina päivinä nämä nuoret urheilijat näyttävät heidän parhaat ominaisuutensa ja merkittävät taitonsa fanien iloksi. Haluan onnitella teitä ja toivottaa menestystä turnaukseen”, Putin kertoi puheessaan.

Oulun Kärppien A-nuorten joukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa lauantaina. Vastassa ollut NAHL:n yhdistelmäjoukkue iski avausosuman jo ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta Kärpät nousi nopeasti tasoihin ja lopulta tyylikkääseen voittoon 5-1. Ottelun kohokohdat näkyvät uutiseen linkitetystä videosta.

Kärppien vastuuvalmentaja Ville Mäntymaa kuvailee turnausta poikkeuksellisen laadukkaaksi. Turnauksen järjestäjät ovat laittaneet parastaan luodakseen hienon tapahtuman, jota on suojelemassa useat nimekkäät henkilöt.

“Venäläinen turnausorganisaatio on toiminnallaan nostanut turnauksen arvostusta. Se kertoo tapahtuman hengestä, kun tänne on saatu arvovaltaisia henkilöitä paikalle. Seremonia näytti hyvin meille, millainen merkitys tällä turnauksella on”, valmentaja kertoo.

Ensimmäisessä ottelussa Kärppien pelaajat eivät peruutelleet. Mäntymaa on erittäin tyytyväinen, että jokainen haluaa antaa kaikkensa kaukalossa.

“Ottelu oli vauhdikas. Pohjoisamerikkalaiset tykkäävät kääntää peliä nopeasti, ja kamppailutilanteet nousivat isoon rooliin. Toisessa erässä olimme sitten vahvempia. Pojat ovat täydellä sydämellä tässä mukana, eikä harjoituspelifiilistä ole laisinkaan. Uskon, että intohimo vain kasvaa turnauksen edetessä.”

Kärpät pelaa tänään tšekkiläistä HC Ocelari Trineciä vastaan, joka hävisi lohkon ensimmäisessä pelissä itävaltalaiselle Red Bull Salzburgille 6-1. Ottelu alkaa kello 15:00 ja näkyy suorana lähetyksenä tapahtuman Youtube-kanavalla.

Linkki otteluun Kärpät – Trinec löytyy tästä: YOUTUBE

Hallitsevan Suomen mestarin lohkovaihe huipentuu ylihuomenna otteluun Salzburgin kanssa. Peli alkaa niin ikään kello 15:00. Myös tuo ottelu lähetetään suorana lähetyksenä samaisella Youtube-tilillä.