27.11.2020

Kärpät isännöi lauantai-iltana Tampereen Tapparaa. Juhamatti Aaltonen pukee kärppäpaidan ylleen Raksilassa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle.

Juhamatti Aaltonen löi tiskiin melkoisen paluuottelun, kun 35-vuotias hyökkääjä hyppäsi työttömien kiekkolijoiden jäiltä Kärppien mukaan viime tiistain vieraotteluun. Iin Taikuri onnistui värkkäämään neljä syöttöpistettä ja peli näytti muutenkin pirteältä. Aaltosen mukaan parhaaseen pelikuntoon on vielä matkaa, vaikka tulostaulu näyttikin mairittelevalta.

Kyllä se välillä aika raskaalta tuntui. Hommia on vielä, että saa hyvän pelituntuman. Tehot olivat imartelevat ja startti oli hyvä, kun saatiin voitto. Se aina helpottaa jatkoa.

Aaltonen piti kuntoa yllään Helsingissä, missä joukko työttömiä suomalaiskiekkoilijoita hikoili jäällä lähes päivittäin. Treenien taso ja tempo olivat Aaltosen mukaan korkealla. Vertaistuki piti myös mielen virkeänä. Katse oli tiukasti tulevaisuudessa ja usko oli kova, että jossain vaiheessa pelipaikka löytyy.

Sitä tiesi olevansa olosuhteiden vanki. Tiesin kuitenkin, että jossain vaiheessa se paikka tulee, joten täytyi vain pitää itsensä valmiina. Meitä oli siellä monia samassa tilanteessa, joten sparrattiin toisiamme ja välillä naureskeltiin myös tilanteelle.

Kärpät saa lauantai-iltana vastaansa Tampereen Tapparan. Ailahtelevan syksyn pelanneilla tamperelaisilla on nyt allaan kolmen ottelun voittoputki. Kaikki kolme voittoa ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Tapparan ykköstykkinä on toiminut nuori tšekkihyökkääjä Jiri Smejkal.

Aaltonen lähtee klassikkokohtaamiseen nöyrin mielin.

Lähdetään nöyrästi pellaamaan. Nöyrästi joka tilanteeseen, sillä vastassa on kova joukkue. Yritän tietysti saada tulosta aikaiseksi, mutta tärkeintä on päästä paremmin peliin kiinni.

Kärpät – Tappara huomenna Oulun Energia Areenalla kello 18:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!