03.08.2023

Roope Koistisen tilalle U20-joukkueen maalivahtivalmentajaksi ja nuorten maalivahtivalmennusvastaavaksi siirtyy Aleksi Hilli. Tuore sopimus yltää kevääseen 2025 saakka.

28-vuotiaan Hillin valmennusura sai alkunsa jo kaudella 2015-2016, kun hän toimi Kärppien U15-ikäryhmän maalivahtivalmentajana. Syksystä 2018 kevääseen 2022 hän työskenteli Mestis-joukkue Kokkolan Hermeksen maalivahtivalmentajana. Viime kaudeksi mies palasi Kärppiin, maalivahtivalmennuksen junioripäälliköksi.

”Olen innoissani päästessäni takaisin joukkuearkeen mukaan. Vuoden ehdin olla poissa, niin kyllä sitä ehti jo vähän tulla ikävä. Mukava päästä tällaisen ison organisaation junioripuolen keulajoukkueeseen johtamaan maalivahtituotantoa”,

Hilli iloitsee.

Suurimmaksi vahvuudekseen maalivahtivalmentajana mies mainitsee yhteistyökyvyn maalivahtien kanssa. Itsekin maalivahtina pelannut Hilli osaa tunnistaa veskareiden heikkouksia ja vahvuuksia – mitä osa-alueita tulee ylläpitää ja mitä puolestaan kehittää entisestään.

Uusi työnkuva tuo mukanaan myös uutta opittavaa.

”Tavoitteena on saada mahdollisimman nopeasti hommat rullaamaan. Tässä pääsee oppimaan uusia asioita ja hallitsemaan isompia kokonaisalueita, kun kaikki nuorten kilpaikäryhmät kuuluvat nyt vastuualueelleni. Lisäksi työn alla on uuden video-ohjelmiston haltuunotto. Kovasti lähdetään painamaan hommia ja kehittämään maalivahteja urillaan eteenpäin kohti ammattilaisuutta!”

Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen toivottaa Aleksin lämpimästi tervetulleeksi uuteen pestiin.

”Mahtavaa, että meillä oli jo valmiina organisaatiossa kokenut osaaja Roopen tilalle. Hienoa, että yhteistyö kaikkien kanssa toimi, mikä mahdollisti Aleksin siirtymisen U20-joukkueeseen. Maalivahtimme pysyvät osaavissa käsissä, ja tiedän, että heille on luvassa erinomaista tukea ja ohjausta arjessa.”