23.02.2021

Kärpät nappasi täyden pistepotin Tampereelta Cody Kunykin maalin ja Justus Annusen nollapelin turvin.

Artikkelikuva: Timo Koistinen

Avauserässä kotijoukkue Ilves oli askeleen edellä sekä pelillisesti että työmäärältä. Kaksinkamppailut kääntyivät Ilveksen eduksi varsinkin erän alussa, mutta erän edetessä Kärppä-joukkue pääsi paremmin peliin kiinni. Kumpikaan joukkue ei onnistunut tasakentällisin luomaan pitkiä pyörityksiä, ja avauserä jäikin maalittomaksi. Erän ainoat tilastomerkinnät olivat Tuukka Tieksolan kaksiminuuttinen ja Juhamatti Aaltosen 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Aaltosen kädet nousivat korkealle taklaustilanteessa, mutta ottavana osapuolena ollut Ilveksen Matias Maccellille ei käynyt tilanteessa onneksi kuinkaan.

Toisen erän alussa Kärpät iski, kun Cody Kunyk karkasi läpiajoon erinomaisen puolustusalueen kiekonriiston seurauksena. Kanadalaissentteri polki itsensä maalipaikkaan ja päätti kymmenen ottelun mittaisen kuivan kauden komealla viimeistelyllä. Maaliin ei merkitty syöttäjiä.

Kärpät sai toisessa erässä kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta tuskainen pakkopeli jatkui. Ilves-vahti Eetu Mäkiniemelle oltiin kirjattu kahden erän jälkeen 17 torjuntaa. Kärppien maalia vartioinut Justus Annunen oli pysäyttänyt 15 kiekkoa.

Päätöserässä tilastoihin merkittiin rutkasti rangaistuksia, mutta ei maaleja. Ilvekselle tarjottiin kaikki mahdollisuudet nousta tasoihin, kun erän avauspuoliskolla kotijoukkueelle tarjottiin kaksi perättäistä ylivoimamahdollisuutta. Kärppien alivoima kuitenkin taisteli kurinalaisesti. Alivoimapelin viimeinen mittari nähtiin ottelun lopussa, kun ensin Tuukka Tieksolalle tuomittiin 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja 27 sekuntia ennen loppua Shaun Heshka sai rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Ilves jauhoi ottelun loppusekunnit peräti kuudella kolmea vastaan, mutta Justus Annusen maali pysyi puhtaana. Kärpät voitti ottelun, ja Annunen kirjautti kauden ensimmäisen nollapelinsä 23 torjunnalla.

Kärppien pelit jatkuvat heti huomenna, kun luvassa on vierasottelu TPS:ää vastaan.