25.01.2024

Ari Karjalainen 1954–2023

Yli kymmenen vuotta Kärppien edustusjoukkueessa erilaisissa tehtävissä työskennellyt Ari ”Mörö” Karjalainen menehtyi lyhyen sairauden murtamana lokakuussa 2023. Hän oli kuollessaan 69-vuotias. Mörö tunnettiin Raksilan jäähallityöyhteisössä positiivisena, ystävällisenä, huolellisena ja ahkerana persoonana, joka suhtautui suurella intohimolla jääkiekkoon ja tehtäväänsä Kärppä-yhteisössä.

Ari Karjalainen teki siviiliuransa ajomestarina A. Mörö Oy:ssä ja Pohjolan Matka -yhtiössä vuoteen 2011 asti. Kärpissä hän toimi joukkueen vakiokuskina muun muassa divarista liigaan nousseelle joukkueelle. Tästä tehtävästä hän siirtyi liigajoukkueen joukkueenjohtajaksi. Hän varmisti omassa tehtävässään muun muassa Kärppien Suomen mestaruuksia kausilla 2003–2004 ja 2004–2005. Samoilla kausilla joukkue saavutti hopeaa Champions Hockey -liigaa edeltäneistä Super Six -turnauksista.

Mörö eli jokaisella solullaan mukana joukkueessa. Hän varmisti omalta osaltaan, että valmennuksella ja pelaajilla oli kaikki mahdollisuudet keskittyä otteluihin ja treenaamiseen. Oulun Kärpät ja pelaajat muistavat hänet huumorintajuisena ja positiivisena joukkuepelaajana, johon jokainen saattoi luottaa ja jolta sai aina apua.

Joukkueenjohtajan tehtävät jätettyään hän siirtyi huollon aputehtäviin, joissa toimi vuoteen 2017 asti. Hän otti vastaan vierasjoukkueet ja varmisti, että vierailla oli tarvittava tuki vierashallissa. Karjalainen ei karsastanut mitään tehtäviä jäähallin ympäristössä. Hänet totuttiin näkemään nostamassa lippuja salkoon, asentamassa käytävien näyttölaitteita ja tekemässä remontteja kärppäravintoloissa. Kenelläkään ei ollut ikävä hänen seurassaan, ja kärppäkaverien joukossa hänen muistonsa saa edelleen hymyn huulille.