14.01.2023

Kärpät – Ässät 1-3

Kärpät ja Ässät kohtasivat toisensa neljännen kerran runkosarjassa lauantai-iltana. Joukkueet olivat mitelleet keskenään edellisen kerran vain reilu viikkoa aiemmin Porissa. Tuolloin ottelu päättyi vain maalin erolla Ässien voittoon eikä verkkoa heiluteltu alvariinsa tänäänkään.

Kärppähyökkääjä Cody Kunyk aloitti ottelun maalinteon. Julius Junttilan ja Ville Heikkalan esityöstä syntynyt osuma nähtiin ajassa 06:35. Kotijoukkueen johtoasemassa edettiin aivan avauserän viime minuuteille, kunnes Ässien Kalle Myllymaa toi vieraat tasoihin ylivoimalla.

Lukemat 1-1 pysyttelivät taululla aina kolmannen erän alkuun saakka, kunnes Ässät-hyökkääjä Will Graber kiskaisi vieraat ensimmäisen kerran johtoon illan aikana. Kärppien lukuisista yrityksistä ja kovasta työnteosta huolimatta kiekko ei enää löytänyt Ässät-maalivahdin selän taakse, ja lopulta vieraiden Niklas Appelgren pääsi alivoimalla iskemään tyhjään maaliin ja loppulukemiksi taululle 1-3.