01.09.2019

Kärpät kärsi tiukan jatkoaikatappion CHL:n lohko-ottelussa Berniä vastaan. Kotiyleisö sai herkutella kahdella kärppämaalilla avauserässä, mutta sveitsiläiset onnistuivat kääntämään pelin edukseen. Pisteet jaettiin jatkoajan jälkeen, Kärpät sai yhden ja Bern kaksi. E-lohko muuttui illan tuloksilla entistä jännittävämmäksi.

Oulun Kärpät hävisi sunnuntai-illan ottelussa Bernille maalein 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-1). Jatkoajalle venynyt ottelu oli aluksi isäntien hallinnassa, mutta vieraat saivat pelinsä raiteilleen ja lopulta ryöstivät Raksilasta tärkeät kaksi pistettä.

Peli oli ehtinyt vanhentua vain 19 sekuntia, kun Kärpät löi ensimmäisen maalinsa. Puljujärvi ryntäsi kiekon kanssa maalille ja perässä tullut Michal Kristof siivosi irtokiekon sisään. Alkutapahtumat olivat muutenkin Kärppien hallussa, eikä Bern saanut tilanteita aikaiseksi. Vieraat sinnittelivät Kärppien painostuksessa, mutta erätauolle se ei täysin riittänyt, kun Otto Karvinen nosti limpun maaliin ajassa 15:05.

Toiseen erään Bern lähti paljon parempana. Kärppien hyökkäyspeli oli monesti täysin jäässä vahvan puolustuksen edessä, ja Bern alkoi saamaan vaarallisia tilanteita kohti Patrik Rybarin vartioimaa maalia. Sveitsin mestari saalisti kaipaamansa kavennusmaalin, kun Gregory Sciaroni sai liikaa tilaa ja laukoi kiekon sisään. Päätöserää kohti siirryttiin tilanteessa 2-1.

Bern oli vahva myös kolmannessa erässä. Kärppien puolustus oli liian usein jäljessä Bernin vaarallisen kiekonpyörityksen keskellä. Tilanteita syntyi jatkuvasti vieraille, eikä Kärpät onnistunut sinnittelemään loppuun asti. Päätöserä oli ehtinyt vanhentua viisi minuuttia, kun Matthias Bieberin tarkka veto löysi tiensä yläkulmaan. Täysin puristuksessa Kärpät ei siltikään ollut. Kotijoukkueen hyökkääjillä Puljujärvellä, Radek KoblizekillaMika Pyörälällä ja monella muulla oli saumat iskeä, mutta maalivahti Pascal Caminada teki upeita hanskatorjuntoja.

Peli eteni jatkoille saakka tilanteessa 2-2. Kärppien peli oli myös kolmella kolmea vastaan hankalaa, ja Bern saikin pitää kiekkoa enemmän. Jatkoajan luonne voi olla julma; Kärpät sai vaarallisen vastahyökkäyksen aikaiseksi Jari Sailion ja Janne Pesosen kautta, mutta siitä tilanteesta seurannut Bernin hyökkäys ratkaisi lopulta pelin vieraille. Bernin tähtipelaaja Mark Arcobello sai ratkaista ottelun ja tuoda vieraille isot pisteet Raksilan jäähallista.

Maalin tehnyt Kristof kommentoi peliä kaksijakoiseksi. Alussa kotijoukkue oli vahva, mutta vähitellen Bern tuntui olevan kaikessa edellä.

“Ensimmäinen erä oli paras meiltä koko syksynä. Toisessa Bern alkoi painostamaan enemmän ja sai maalin. Päätöserä oli fiftyfifty, mutta vain he tekivät maalin. Jatkoajalla me emme ratkaisseet paikoistamme peliä, joten me hävisimme. Kokonaisuudessa olimme hyviä tänään, mutta meidän täytyy parantaa ensi viikon otteluihin”, hyökkääjä kommentoi.

E-lohkon toisessa ottelussa ranskalainen Grenoble haki tyylipuhtaan voiton Skellefteåsta 2-1. Illan tuloksilla lohko muuttui entistä tiukemmaksi. Kärpät säilyttää johtoasemansa neljällä pisteellä, mutta Grenoble ja Bern hengittävät niskaan kolmessa pisteessä. Skellefteå AIK on myös avannut pistetilinsä ja pitää nelossijaa kahdella pisteellä.

Kärppien pelit jatkuvat torstaina ja lauantaina vierasotteluilla. CHL:n lohkovaiheen kolmannessa pelissä oululaiset matkaavat Grenoblen vieraaksi. Lauantaina edessä on revanssin paikka, kun Kärpät ja Bern pelaavat Sveitsissä.