24.11.2020

Kärpät haki tiistai-iltana vakuuttavan vierasvoiton Jyväskylästä. Maanantaina joukkueen vahvuuteen liittynyt Juhamatti Aaltonen näytteli suurta roolia kauden avausottelussaan. Oululaiset olivat tehokkaalla tuulella saalistaessaan JYPin kotiareenalta täydet kolme pistettä lukemin 3-6.

Kärpät onnistui paineistamaan hyvin heti ottelun alusta lähtien. Illan ensimmäinen ylivoima oli Kärppien, kun JYPin Valtteri Kakkonen sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Paluun kärppäpaitaan tehnyt Juhamatti Aaltonen saikin tässä kohtaa loistavan maalipaikan, mutta kiekko kilahti harmittavasti maalin ylärimaan.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 09:05, kun kärppähyökkääjä Radek Koblizek pääsi Jussi Jokisen syötöstä läpiajoon ja iski kiekon maalin vasempaan yläkulmaan, ohi JYP-vahti Markus Ruusun. Seuraava yksilösuoritus nähtiin kuitenkin isäntäjoukkueen toimesta, kun Kärppiä viimeksi kaudella 2016-17 edustanut JYP-hyökkääjä Antti Kalapudas kuljetti kiekon omalta puolustusalueeltaan kentän läpi laukoen sen tarkasti kärppämaaliin. Oululaisten onneksi vain hetkeä myöhemmin Aaltonen tarjoili  Mika Pyörälälle herkullisen syötön, josta joukkueensa kapteeni iski Kärpille illan toisen maalin.

Ensimmäisen erän loppupuolella nähtiin erikoinen tilanne, kun Kärpät sai kolmen sekunnin sisällä kolme erillistä kahden minuutin rangaistusta. Ensin puolustaja Mikko Niemelä passitettiin jäähyaitioon kiinnipitämisestä ja pian perässä boksiin luistelivat puolustaja Ludwig Byström estämisestä ja joukkuerangaistusta istumaan käskytetty Taneli Ronkainen. Kärpät kesti kahden miehen alivoiman, ja pian tämän jälkeen tilanne olikin kääntynyt Kärppien kahden miehen ylivoimaksi. Näiden erikoistilanteiden puitteissa ei kuitenkaan nähty lisämaaleja.

Toisen erän ensimmäisellä viisiminuuttisella Aaltonen tarjoili Pyörälälle jo toistamiseen vastustamattoman syötön, josta kapteeni iski Kärppien kolmannen maalin. Oululaisten ensimmäinen ylivoimaosuma syntyi ajassa 28:55 kultakypärä Cody Kunykin toimesta. Syöttöpisteen tähän itselleen kirjauttivat Aaltonen sekä puolustaja Shaun Heshka.

Kärpät onnistui maalinteossa vielä toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla joukkueiden pelatessa neljällä neljää vastaan. Vierasjoukkueen viides isku oli erityisen mehukas, sillä sen viimeistelijänä toimi koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut puolustaja Taneli Ronkainen, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Syötöt Ronkaisen maaliin antoivat hyökkääjät Janne Kuokkanen ja Jesse Puljujärvi.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 1-5. JYP ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan helpolla, sillä erän puolivälin jälkeen isännät onnistuivat kahteen otteeseen maalinteossa. Kotijoukkueen toisen osuman viimeisteli Severi Lahtinen ja kolmannesta vastasi tämän ketjukaveri Jerry Turkulainen. Kärppien onneksi JYPin tehopisteet jäivät tähän, ja illan viimeinen viimeistely nähtiin kärppäpuolustaja Kasper Puution toimesta. Maali oli 18-vuotiaalle Puutiolle Liiga-uran ensimmäinen.