04.03.2023

Kärpät – HIFK | 3-4

Loppuunmyyty Raksila tuotti katsojille tunteiden vuoristorataa. Back-to-back matsit HIFK:n kanssa päättyivät lopulta kahteen suoraan tappioon.

Illan peli oli Kärpille vaikea, vaikka tahto ja halu voittaa oli tietenkin valtava. Ensimmäinen erä kamppailtiin tasaisesti, mutta erätauolle päädyttiin lopulta HIFK:n johdossa 0-1. Erän aikana molemmat saivat hyviä paikkoja, mutta HIFK pystyi toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa paremmin.

Toiseen erään lähdettiin vahvasti ja saatiin painetta hyökkäyspäähän. Ville Koivunen kilautti tolppaa yhdesti ja lisäksi saimme muutaman hyvän tilanteen aikaan. Erä kuitenkin kääntyi HIFK:lle puolivälin jälkeen ja punalamppu syttyi omassa päässä jopa kolmesti. Tauolle siis lukemissa 0-4.

Kolmanteen erään lähdettiin taistelua puhkuen ja haaston jälkeen Tuukka Tieksola kaventaa lukemiksi taululle 1-4. Epäonnistuneen haaston myötä Kärpät pääsi heti maalin jälkeen ylivoimalle, mutta ei pystynyt hyödyntämään erikoistilannetta. Kirivaihde löydettiin kuitenkin ottelun viimeisellä viidellä minuutilla, eikä tasoituskaan kaukana ollut. Kavennuksista vastasi Arttu Hyry sekä Joonas Kemppainen, lopputuloksena illasta siis 3-4 tappio.

Viikon saldona 3/9 pistettä, runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua jotka molemmat pelataan kotona. Pudotuspeleissä ollaan, mutta viimeinen viikko näyttää sen, aloitetaanko urakka heti runkosarjan jälkeen, vai saadaanko hieman pidempi aika valmistautua.