12.04.2021

Kärpillä on ohjelmassa vielä kaksi vierasottelua ennen runkosarjan loppua. Pelit pelataan tänään maanantaina ja huomenna tiistaina Hakametsän jäähallissa Tapparaa vastaan. Kyseessä on lopullisen runkosarjasijoituksen kannalta kaksi hyvin merkittävää ottelua, ja iltaan lähtee varmuudella kaksi erittäin latautunutta joukkuetta.

Kärpät esitti lauantaina kotikentällään vakuuttavia otteita, kun se kaatoi vierasjoukkue JYPin lukemin 4-1. Illan tehokkain pelaaja oli puolustaja Joona Huttula pistein 0+3=3. Hyökkääjät Juhamatti Aaltonen, Cody Kunyk ja Aleksi Mustonen merkkauttivat kaikki itselleen parit tehopisteet. Lisäksi hyökkääjät Jussi Jokinen ja Radek Koblizek sekä puolustaja Miihkali Teppo kunnostautuivat viikonloppuna maalinteossa.

Kärpät ja Tappara ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti Raksilassa. Ensimmäisen kerran tamperelaiset vierailivat Oulussa marraskuussa. Tuolloin Tappara oli vahvempi lukemin 1-4. Edellinen keskinäinen kamppailu maaliskuun lopussa oli huomattavasti tiukempi venyen aina voittomaalikilpailuun asti. Näin ollen jaossa olleet sarjapisteet ovat jakaantuneet joukkueiden kesken Tapparan hyväksi 5-1. Sarjataulukosta Tappara ja Kärpät löytyvät tällä hetkellä sijoilta 4. ja 5.

Sarjataulukkoa saa tänään ja huomenna lukea vielä tavallistakin tarkemmin, kun sarjasijoitukset määräytyvät pistekeskiarvon mukaan. Taistelu viimeisistä suorista pudotuspelipaikoista käydään teoriassa vielä Tapparan, Kärppien, Ilveksen, KalPan ja KooKoon välillä.

Kärpät jatkaa muutoin samalla kokoonpanolla, millä se pelasi lauantaina kotona JYPiä vastaan, mutta 7. puolustajan sijaan remmiin hyppää 13. hyökkääjä, Julius Hermonen.

Miehitys tänään:

Pyörälä – Kunyk – Koblizek
Jokinen – Mustonen – Aaltonen
Sailio – Kristof – Tieksola
Karvinen – Koskenkorva – Ak Räty
Hermonen

Sulak – Heshka
Byström – M Niemelä
Huttula – Teppo

Rybar
(Annunen)