01.04.2021

Kärpät saa viikon toisessa ottelussaan vastaansa HPK:n. Puolustaja Miihkali Teppo ennakoi kovaa kamppailua.

Suurimman osan kaudesta sarjataulukon pohjalla viettänyt HPK käänsi kelkkansa helmikuun puolivälissä, ja on nyt ilmoittautunut mukaan taistelemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan viisi voittanut hämeenlinnalaisjoukkue on Kärppien puolustaja Miihkali Tepon mukaan ollut kova vastus kuluvalla kaudella.

”Viimeksi oli todella tiukka peli, niin kuin kaikki pelit heitä vastaan. Pleijariviiva on siinä ihan holleilla, joten tämä on tärkeä peli molemmille. Varmasti tulee hyvä peli tänään.” 

Kärpät ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Neljä kertaa Kärpät on poistunut kaukalosta voittajana, mutta joukkueiden viimeisin keskinäinen kohtaaminen kirjattiin HPK:lle luvuin 4-0. Tuolloin kaukalon tehokkaimpia olivat Markus Nenonen (1+2=3) ja Valtteri Puustinen (2+0=2). Petri Kontiola jäi tuolloin ilman tehopisteitä, mutta kokeneen keskushyökkääjän saldo tältä kaudelta on silti komea. 51 otteluun on syntynyt pisteet 12+36=48.

Tepon kirjava kausi

Miihkali Tepon kausi ei ole ollut helpoimmasta päästä. Loukkaantumiset ovat vaivanneet, ja taukoja peleistä on tullut useampi. 28-vuotias puolustaja on nyt pysynyt pelikunnossa jo pidemmän aikaa, ja jääkiekko maistuu koko ajan paremmalta ja paremmalta.

”On ollut vähän vaikea kausi itsellä, mutta sille ei oikein voi mitään. Todella mukavaa on ollut tulla takaisin peleille. Se on tämän homman suola. Koko ajan saa enemmän lisää itseluottamusta ja luistelukuntoa takaisin. Hyvä fiilis alkaa olla.”

Teppo jatkaa Kärppien pakistossa Libor Sulakin parina. Kärpät lähtee tämän illan otteluun pienin muutoksin, kun Aleksi Mustonen palaa kakkosketjuun Michal Kristofin rinnalle. Ketjun kolmantena lenkkinä toimii Julius Hermonen. Muulta osin kokoonpano on identtinen tiistaihin nähden. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Hermonen
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Sailio – Räty Aa – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Heshka
Niskala

Rybar
(Annunen)

Kärpät – HPK käyntiin kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!