23.02.2021

Kärpät ja Tampereen Ilves kohtaavat tänään neljättä kertaa puolentoista viikon sisään. Lauantaina Ilves katkaisi Kärppien pitkän voittoputken Raksilassa. Kärpät pyrkii terävöittämään erikoistilannepelaamistaan vieraskaukalossa.

Petoeläinten kohtaamiset ovat olleet tuttu näky Liigan otteluohjelmassa viime aikoina. Kärpät ja Ilves pelasivat kauden ensimmäisen keskinäisen ottelunsa perjantaina 12.2. Neljäs ja viimeinen runkosarjakohtaaminen käydään tänään Tampereella. Kärpät on voittanut kolmesta aiemmasta kohtaamisesta kaksi jatkoajalla ja Ilves yhden varsinaisella peliajalla. Ilveksen voitto tuli viime lauantaina, kun tamperelaiset katkaisivat Kärppien kahdeksan ottelun voitto- ja kymmenen ottelun pisteputken. Virkaatekevä päävalmentaja Lauri Mikkola on saanut todistaa vaihtoaitiosta kolme äärimmäisen tasaista ottelua.

”Tiukkaa vääntämistähän tämä on ollut. Kaikki pelit ovat olleet erittäin kovatempoisia, sillä molemmat kääntävät peliä nopeasti. Jos miettii viikonlopun pelejä, niin perjantaina ei oltu niin hyviä, mutta tulos oli positiivinen. Lauantaina taas oltiin mielestäni parempia, mutta pelistä ei jäänyt mitään käteen. Nyt vaan lataudutaan vielä viimeiseen vääntöön Ilveksen kanssa.”

Mikkolan mukaan mini-playoffit ovat tuoneet mukanaan perinteisiä sivutuotteitaan, kuten tiukentunutta kamppailupelaamista ja taistelupareja. Toisen joukkueen tullessa tutuksi vastustajan pelin yksityiskohdista saadaan paremmin kiinni.

Kärppien akilleenkantapää viime aikoina on ollut erikoistilannepelaaminen. Koko kauden mittarilla Kärppien ylivoima on Liigan alempaa keskikastia, ja menneen viikonlopun otteluissa ylivoima jäi nollille useista mahdollisuuksista huolimatta. Mikkolan mukaan ylivoimapeli on joukkueella tällä hetkellä tiukassa syynissä.

”Erikoistilanteita on viime aikoina harjoiteltu ja pyritty hiomaan kuvioita kuntoon. Pienillä yksityiskohdilla pystytään varmasti tuomaan vähän tehoja siihen lisää. Ilveksen ylivoima on näyttänyt hyvältä meitä vastaan, joten alivoimaa ollaan myös tarkasteltu.”

Pientä viilausta kokoonpanoon

Kärppien ketjukoostumuksissa nähdään pientä viilausta, kun Aleksi Mustonen on sivussa illan ottelusta, ja kakkosketjun vasempaan laitaan hyppää Jussi Jokinen. Kolmosen laidalla Aku ja Aatu Rädyn vasemmalla puolella nähdään Julius Hermonen. Miihkali Teppo kiekkoilee kolmannessa pakkiparissa Libor Sulakin kanssa. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Jokinen – Kristof – Aaltonen
Hermonen – Aatu Räty – Aku Räty
Sailio – Koskenkorva – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Teppo – Sulak
Ronkainen

Annunen
(Rybar)

Ilves – Kärpät käyntiin Hakametsässä kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa!