15.04.2021

Kärpät käynnistää kevään 2021 playoff-taipaleensa tänään Vaasassa, kun ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy. Kahden ottelun yhteismaalitulos ratkaisee jatkoon menijän. Formaatti on raaka, mutta rehellinen. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner odottaa innolla synnyinkaupunkinsa joukkueen kohtaamista.

Kärppien kohtalo pudotuspelien suhteen valui tiistai-iltana muiden käsiin, kun Tappara vei voiton back-to-backin toisesta osasta maalein 4-2. Kärppien kopissa saatiin jännittää suoran pudotuspelipaikan puolesta seuraamalla Jukurit – Pelicans -ottelun voittolaukauskisaa, joka päättyi lopulta lahtelaisten voittoon kapteeni Hannes Björnisen onnistumisen myötä. Tulos pudotti Kärpät sarjataulukossa seitsemänneksi, ja matkustussuunnitelman seuraavaksi etapiksi muuttui Vaasa. Kärpät ja Sport käynnistävät tänään pudotuspelien ensimmäisen kierroksen, jossa jatkoonmenijä ratkaistaan kahden ottelun yhteismaalituloksella. Mikko Mannerin mukaan Kärppien ei kannata lähteä kaahailemaan maalintekokilpailuun, vaan maltti on valttia.

”Sapluuna on kohtuu raaka, mutta samaan aikaan erittäin mielenkiintoinen. Pelataan vähän niin kuin toisen erän puoliväliin asti, ja sitten siirrytään perjantaina Ouluun huipentamaan se ottelun toinen puolisko. Jokainen maali ratkaisee, se on meille tuttua CHL:stä. Maalintekokilpailuun ei kannata lähteä, sen tilastot näyttävät. Sillä osastolla ei olla saatu parasta pöytään. Pitää olla todella kärsivällinen ja puolustaa sinnikkäästi. Luotetaan siihen, että sitten kun niitä muutamia paikkoja tulee, niin se tehokkuus olisi läsnä.”

Manner peräänkuuluttaa joukkueelta tiivistä yhteispeliä, mikä on vastuuvalmentajan mukaan ajoittain ollut tällä kaudella kadoksissa. Kokemusta ja taitoa joukkueesta löytyy, mutta se ei pääse loistamaan, ellei koko viisikko ole samalla sivulla.

”Joukkue tarvitsee tässä tilanteessa tukea, ettei yksilö hyppää vaan kentälle yrittämään täysiä. Se on ehkä meidän ongelmamme tällä kaudella ollutkin, ettei olla päästy samalla sivulle niin kuin oltaisiin haluttu.”

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään muutoksia sekä hyökkäyksessä että pakistossa. Jesse Koskenkorva hyökkää tänään kakkosketjussa Juhamatti Aaltosen ja Tuukka Tieksolan väliissä. Aleksi Mustonen saa kolmosketjussa laidoilleen Jussi Jokisen ja Aku Rädyn. Puolustuksessa Kasper Puutio on nostettu kolmospariin, ja seitsemännen puolustajan paikkaa miehittää Miihkali Teppo. Kärppien maalilla torjuu Patrik Rybar. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Koblizek
Aaltonen – Koskenkorva – Tieksola
Jokinen – Mustonen – Räty Ak
Sailio – Kristof – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Puutio
Teppo

Rybar
(Annunen)

Playoffien 1. kierroksen ensimmäinen osaottelu Sport – Kärpät käyntiin kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!