20.02.2021

Kärpät ja Ilves pelasivat eilen viihdyttävät 60 minuuttia ja rapiat päälle, kun pisteet jaettiin 2-1 Kärppien eduksi Aleksi Mustosen jatkoaikamaalin myötä.

Valtaosa ottelun maaleista nähtiin avauserässä. Mikko Niemelä, Aleksi Mustonen ja Tuukka Tieksola onnistuivat Kärpiltä, ja Ilvekseltä verkkoa heiluttivat Anssi Salmela ja Joona Ikonen. Ilves nousi ottelussa tasoihin päätöserän lopussa, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta. Aleksi Mustosen osuman tarjoilivat Juhamatti Aaltonen ja Mikko Niemelä, jolle tehopiste oli jo illan kolmas. Kyseessä oli Niemelän uran toinen kolmen tehopisteen ilta.

Kärppien videovalmentaja Santeri Hillin mukaan eilinen ottelu oli Kärpiltä lopulta tiukka taistelu omassa päässä.

Tiukka puolustusmatsi meidän osaltamme. Ilves teki sen, missä he ovat hyviä. Heidän hyökkäyspelinsä tarjoaa meille tänään hyvän haasteen siinä, miten pystymme siihen vastaamaan, ja välillä toivottavasti jopa pelaamaan sitä vähän pois.”

Kärpät ja Ilves kohtaavat lyhyen ajan sisällä peräti neljästi. Noista otteluista kaksi on jo takana päin. Molemmat ovat päättyneet Kärppien eduksi varsinaisen peliajan jälkeen. Tasaista ottelua on siis lupa odottaa tänäänkin. Hillin mukaan Ilveksen pelistä ovat viime aikojen kohtaamisissa korostuneet yksilötaito ja oveluus.

“Siellä on paljon yksilötaitoa ja nopeutta. Maccelli, Päkkilä ja kumppanit ovat nopeita sekä yksilötaidon, että pelitaidon osalta. Heidän oveluutensa korostuu. Siinä mielessä vähän eri tavalla sitkeä joukkue. He ovat erittäin sitkeitä pysymään kiekossa ja luomaan paikkoja.”

Teesejä illan otteluun Hilli hakee klassisesta vertauskuvasta:

“Kaaosta vastaan on rakenne, ja rakennetta vastaan on kaaos. Kaaos alkaa purkautua, kun siihen vastaat rakenteella, ja rakenne alkaa purkautua kun sinne heitetään kaaosta.”

Kärpät tuo illan kokoonpanoon nipun tuoreita jalkoja, kun pelivuoron saavat Jaakko Niskala, Aatu Räty, Jussi Jokinen ja Jari Sailio. Kärppien maalia vartioi tänään Patrik Rybar.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Jokinen – Räty Aa – Räty Ak
Sailio – Metsävainio – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Ronkainen – Sulak
Niskala

Rybar
(Annunen)

Kärpät – Ilves käyntiin kello 17:00. Suora lähetys ottelusta C Moressa!