16.03.2021

Kärppien peliviikko keveni yllättäen yhdellä ottelulla, kun IFK:n karanteeni peruutti joukkueiden lauantaisen kohtaamisen. Ensimmäinen viikon kolmesta kamppailusta käydään tänään MIkkelissä, kun vastaan asettuu Jukurit.

Artikkelikuva: Petri Saarelainen

Maanantaiaamuna Kärppien pukukopin tavoitti uutinen, joka pisti joukkueen aikataulua uusiksi tältä ja seuraavalta viikolta. Joukkueen kapteeni Mika Pyörälä totesi aamujäiden jälkeen, että siirrot eivät ole enää suuria yllätyksiä, vaan ottelut pelataan sitten kun käsketään. Oman joukkueen näkökulmasta katsottuna Spede löysi tilanteesta myös positiivista.

­”Jos jotain positiivista hakee, niin kolmen ottelun viikolla kaikilla riittää energiaa touhuta niitä pelejä.”

Ottelusiirrot kuitenkin muuttuivat päivän myötä peruutuksiksi, kun iltapäivällä Liiga tiedotti, että siirtyneille otteluille ei tulla hakemaan uusia pelipäiviä, ja tämän kauden runkosarjasijoitukset tullaan ratkomaan pistekeskiarvolla. Kärpät nousi muutoksen myötä sarjataulukossa pari pykälää ylöspäin, sijalle 5.

Viikko käyntiin Mikkelissä

Kärppien illan isännillä, Mikkelin Jukureilla, on takanaan värikäs viikonloppu. Perjantaina seura tiedotti vapauttaneensa Marko Kauppisen päävalmentajan tehtävistä, ja että loppukauden ajan joukkueen pääkäskijänä toimii Jari Kauppila. Lauantain kotiottelussa joukkue katkaisi kolmentoista ottelun mittaisen tappioputkensa JYPin kustannuksella. Illan hahmoja olivat tehot 2+1 iskenyt tšekkihyökkääjä Simon Stransky, sekä ottelun ykköstähdeksi valittu maalivahti Sami Rajaniemi, jolle kirjattiin 24 torjuntaa 4-2 voitossa.

Oulaistelaissyntyinen Rajaniemi on edustanut urallaan myös Kärppiä. Rajaniemi lainattiin Kärppiin Pelicansista joulukuussa 2015, ja loppukauden aikana Rajaniemi torjui Kärppien maalinsuulla 15 runkosarjaottelua ja 12 playoffs-ottelua erinomaisin tilastoin.

Kärpillä on allaan kaksijakoinen, mutta pääosin positiivinen viikko. Alkuviikosta Kärpät kaatoi kotikaukalossaan Sportin ja HPK:n, mutta lauantainen vierailu Hämeenlinnaan oli tuloksellisesti tyly. Pyörälän mukaan lauantain numerot eivät kerro koko tarinaa, ja viikko oli joukkueelta muilta osin mukiinmenevä.

”Viikko oli ihan OK. Sieltä jäi paljon parannettavaa, ja se lauantain tappio jäi varmaankin päällimmäisenä mieleen. Ollaan pyritty nopeasti pääsemään siitä yli, ja katseet ovat tässä viikossa. Ei se (lauantain ottelu) ollut ihan niin huono, kuin mitä numerot kertovat. Teimme isoja virheitä, mistä kaveri sai maalit tehtyä, mutta muuten se oli ihan tasaväkistä vääntöä.”

Kärppien ja Jukurien keskinäiset ottelut ovat olleet tällä kaudella tiukkaa vääntämistä. Kaikki kolme ottelua ovat kääntyneet Kärppien eduksi maalin erolla. Kaksi viimeisintä kohtaamista ovat kuitenkin ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Tiukkaa vääntämistä Pyörälä odottaa myös tältä illalta. Joukkueelta hän odottaa valmiutta ryhtyä haalarihommiin voiton eteen.

”Varmasti sellaista työmies-meninkiä tarvitaan sinne. Siellä on joukkue, joka pelaa hyvin viisikkona, puolustaa tiiviisti ja lähtee hyvin viisikkona. Varmasti tulee vääntämistä ja kääntämistä, joten niissä pitää olla vahvoina. Tietysti, kun tulee maalipaikka, niin ne pitää hyöydntää tehokkaasti.”

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään mielenkiintoisia ketjukoostumuksia. Mika Pyörälä siirtyy ykkösketjun keskelle ja saa laidoilleen Otto Karvisen ja Tuukka Tieksolan. Puolustuksessa Kasper Puutio on nostettu ykköspariin Ludwig Byströmin rinnalle. Kärpät tänään:

Karvinen – Pyörälä – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Sailio – Metsävainio – Koblizek
Hermonen – Räty Aa – Räty Ak

Byström – Puutio
Sulak – Huttula
Ronkainen – Teppo
Niskala

Annunen
(Rybar)

Jukurit – Kärpät käyntiin Ikioma Areenalla kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!