30.03.2021

Kärpät kohtaa tänään kotiottelussa Tampereen Tapparan.

Vahvan alkuvuoden pelannut Tappara on tuloksellisesti yskähdellyt viime aikoina. Joukkue on voittanut yhden viimeisestä seitsemästä ottelustaan. Menneenä viikonloppuna tappiot tulivat Lukkoa vastaan luvuin 2-0 ja TPS:ää vastaan maalein 4-2. Tappara on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 8. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner tiedostaa illan vierailijoiden vahvuudet hyvin, eivätkä viimeaikaiset otteet vaikuta hänen näkemykseensä.

”Kyllä heillä vahvuuksia on enemmän kuin heikkouksia, se on ihan selvä asia. Meidän keskinäiset pelimme ovat aina vähän erityisiä. Silloin ne vireystilat ja joukkueen viimeiset kymmenen ottelua vähän unohtuvat, koska joukkueilla on niin paljon yhteistä historiaa. Joukkueet näkevät toisensa sellaisina päänahkoina, joista voi saada itseluottamusta, jos onnistuu ottelun voittamaan.”

Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen käytiin Raksilassa marraskuun lopussa. Tuolloin Tappara oli tyly vieras, kun se vei pisteet mukanaan maalein 1-4. Kärpät aloitti kyseisen ottelun vahvasti siirtymällä johtoon jo avauskympillä, mutta Tapparan neljä perättäistä maalia olivat liikaa. Tänään Manner odottaa joukoiltaan jämäkämpää kamppailupelaamista.

”Pitää nauttia kamppailupelaamisesta, eikä niin että oltaisiin vähän peloissaan tai anelemassa jäähyjä, kun mennään maalin eteen. Päinvastoin – enemmän töitä, ja nautitaan siitä, että kamppailupeli kovenee aina, kun pelit vähenevät.”

Tämäniltainen ottelu mukaan lukien Kärpät ja Tappara ehtivät kohtaamaan runkosarjassa vielä kolmesti, sillä joukkueiden runkosarja päättyy back-to-back kohtaamisiin Tampereella 12.4. ja 13.4.

Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. Julius Hermonen nousee nelosketjusta Aleksi Mustosen paikalle kolmosen laitaan. Hermosen paikan Aatu Rädyn ja Otto Karvisen rinnalla ottaa Jari Sailio. Mikko Niemelä palaa kokoonpanoon ja maalia vartioi Patrik Rybar. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Hermonen – Kristof – Räty Ak
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Sailio – Räty Aa – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Teppo
Niskala

Rybar
(Annunen)

Kärpät – Tappara käyntiin kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!