12.02.2021

Kärppien peliviikko taittuu tänään loppusuoralle, kun luvassa on viikon kolmas vierasottelu. Kärpät kohtaa Tampereen Ilveksen kello 18:30 alkaen. Ilves tulee tutuksi lähitulevaisuudessa, kun joukkueet kohtaavat neljästi lyhyen ajan sisään.

Artikkelikuva: Petri Saarelainen

 

Mollivoittoinen tammikuu jäi taakse, ja Kärpät on löytänyt peliinsä taas hieman enemmän rytmiä ja tasaisuutta. Kuuden ottelun pisteputki on vahvistanut Kärppien asemia sarjataulukon keskivaiheilla, ja kärkikuusikon joukkueet alkavat vähitellen olla iskuetäisyydellä. Kolme ottelua enemmän pelannut Ilves majailee sijalla viisi, kun taas Kärpät on sijalla yhdeksän. Eroa joukkueiden välillä on viisi sarjapistetä. Kaiken kaikkiaan sarjataulukon sijat 2-9 mahtuvat yhdeksän sarjapisteen sisälle toisistaan. Illan ottelu käynnistää Kärppien ja Ilveksen väliset mini-playoffit, joissa joukkueet kohtaavat neljä kertaa seuraavan puolentoista viikon aikana. Mahdollisuudet kiriä kaulaa kiinni ovat siis tarjolla.

Kärpät haki keskiviikkona kaksi pistettä Mikkelistä, kun Jukurit kaatui jatkoajalla maalein 3-4. Kärpät on viime aikoina saanut onnistumisia syvältä rosteristaan, kun mm. Tuukka Tieksola, Joona Huttula ja Tino Metsävainio ovat iskeneet kauden avausmaalinsa viimeaikaisissa otteluissa. Keskiviikkona lisäpisteen Kärpille ratkaisi jatkoajalla Michal Kristof, jolle osuma oli illan toinen ja kauden neljäs. Juhamatti Aaltonen ja Tuukka Tieksola ovat molemmat kolmen ottelun pisteputkessa, Aaltonen pistein 1+5=6 ja Tieksola 2+1=3.

Alkukaudella hurjaa tulosta tehneen Tampereen Ilveksen meno on ollut viime aikoina hieman tahmeampaa. Tämän kalenterivuoden puolella pelaamastaan 12 ottelusta tamperelaiset ovat onnistuneet puristamaan kolme voittoa ja yksitoista sarjapistettä. Tällä viikolla joukkue on kohdannut kahdesti TPS:n. Tuloksena tappiot varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla.

Pieniä muutoksia kokoonpanoon

Kärpät lähtee illan otteluun pienin muutoksin keskiviikkoiseen nähden. Kolmosketjuun Aku Rädyn kaveriksi hyppäävät velipoika Aatu Räty ja Julius Hermonen. Jesse Koskenkorva siirtyy nelosketjuun Jari Sailion ja Otto Karvisen väliin. Pakistossa Miihkali Teppo ottaa seitsemännen puolustajan paikan, ja maalia vartioi Patrik Rybar. Ottelu on Tepolle ensimmäinen sitten tammikuun alun. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Hermonen – Räty Aa – Räty Ak
Karvinen – Koskenkorva – Sailio

Byström – Niemelä M
Ronkainen – Niemelä T
Huttula – Heshka
Niskala

Rybar
(Annunen)

Ilves – Kärpät käyntiin kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa.