17.03.2021

Kärpät ja TPS kohtaavat tänään Turussa neljättä – ja viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa.

Kärppien tiistai-ilta ei ollut toivotunlainen. Jukurit oli tyly isäntä, kun mikkeliläiset kuittasivat Kärppien salama-alun viidellä perättäisellä osumalla. Kärpät sai 34 sekunnin pelin jälkeen syntyneen Tuukka Tieksolan 1-0 maalin myötä vauhdikkaan alun iltaan, mutta kauas se ei kantanut. Vastuuvalmentaja Mikko Manner ei illan peliesityksestä löytänyt juurikaan valonpilkahduksia. Yksittäinen tappio on kuitenkin jätetty taakse.

“Se on jo historiaa. Yksittäinen kiekkopeli, jossa vastustaja oli tylyn tehokas ja otti meiltä hapen pois. Ilta oli meidän näkökulmastamme huono. Nyt mennään eteenpäin, sillä tänään on luvassa jo uusi taistelu”

Kärppien tämän illan vastustajalla, TPS:llä, oli toisenlainen ilta. Turkulaiset nappasivat tärkeän voiton Tampereen Tapparasta, joka väijyy yhtä pykälää alempana sarjataulukossa. TPS:n 4-2 voitossa onnistumisia saatiin laajalta osastolta, sillä kymmenen eri TPS-pelaajaa kirjautti ottelussa tehopisteitä. Maaliahne amerikkalaishyökkääjä Josh Kestner kirjautti kauden 19. maalinsa ottelun avauserässä.

TPS ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi TPS:n 1-2 voittoon Raksilassa tammikuussa. Molemmat helmikuun kohtaamisista päättyivät puolestaan Kärppien eduksi. Ensin voittolaukauskisan päätteeksi luvuin 2-1 ja myöhemmin varsinaisella peliajalla maalein 3-4. Mannerin mukaan TPS on valmentaja Raimo Helmisen johdolla löytänyt erinomaisen suunnan pelilleen.

“Raipe on erinomainen valmentaja, joka on omalla tyylillä, tietotaidollaan ja rauhallisuudellaan vienyt monia nuoria pelaajia eteenpäin. Joukkueessa on omia kasvatteja ja erinomaisia hankintoja muualta, ja Raipe on saanut heidät pelaamaan hyvää lätkää.”

Manner muistaa aiemmista kohtaamisista TPS:n vahvan ja rohkean kaksinkamppailupelaamisen.

“Siellä on joukkueeseen vahvasti iskostunut se Turun DNA. Heidän kulttuuriinsa kuuluu vahva 1v1 -pelaaminen, murtautuminen, haastaminen ja aggressiivinen pelaaminen. Meidän pitää pystyä puolustamaan Pajuniemeä, Ishakovia, Kestneriä ja kumppaneita vastaan, jotka pyrkivät jatkuvasti murtauumaan laukaisupaikkoihin ja ratkomaan pelejä. Se vaatii kovaa liikettä, jämäkkää kamppailemista, kärsivällisyyttä ja tunnekylmyyttä. Maalineduspelaaminen nousee tänään isoon rooliin.”

Tänään Kärppien kokoonpanoon palaava Cody Kunyk on kirjauttanut tehopisteitä kaikissa kolmessa kohtaamisessa, kuten on myös Kunykin ketjukaveri Mika Pyörälä. Kärpät tuo tänään kokoonpanoonsa eilen huilanneita miehiä. Kunykin lisäksi takaisin kaukaloon hyppäävät myös kokeneet Shaun Heshka ja Jussi Jokinen. Kärppien maalia tänään vartioi Patrik Rybar.

“Tämän takia me pelaajia kierrätämme jatkuvasti. Valmistautumisajat ovat lyhyet ja pelejä on paljon. Juhamatti Aaltonen tippui eilen pois, joten Aku Räty ottaa hänen paikkansa siinä. Tino Metsävainion, Jussi Jokisen ja Radek Koblizekin ketju on esiintynyt yhdessä pirteästi.”

Manner summaa illan kokoonpanomuutoksia.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Räty Ak
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Hermonen – Räty Aa – Karvinen

Sulak – Byström
Huttula – Heshka
Ronkainen – Puutio
Niskala

Rybar
(Annunen)

TPS – Kärpät käyntiin Turussa kello 18:30!