24.02.2021

Kärpät starttasi uuden viesraspeliviikon eilen Tampereella Ilvestä vastaan. Ottelu oli joukkueille neljäs ja samalla runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen. Vähämaalisen ja jäähyrikkaan pelin päätteeksi Kärpät nappasi Tampereelta mukaansa kolme pistettä. Sarja jatkuu tänään Oululaisten osalta Turussa TPS:ää vastaan kello 18:30.

Kärpät ja TPS kohtaavat toisensa tänään kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua pelattiin Raksilassa – ensimmäinen tammikuun 22. päivä ja toinen viime viikon tiistaina. Tammikuun taisto päättyi varsinaisen peliajan jälkeen TPS:n kolmen pisteen voittoon tiukoin lukemin 1-2. Helmikuun vääntö kääntyi puolestaan Kärpille niin ikään tiukan taistelun päätteeksi. Kyseinen ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Lopulta Kärppien kokenut hyökkääjä Jussi Jokinen onnistui ainoana laukojana harhauttamaan kiekon maalivahdin selän taakse ja tällä maalilla kotijoukkue ansaitsi itselleen lisäpisteen.

Kärpillä on meneillään kauden toinen neljän vieraspelin viikko. Ottelutahti on kiivas, mutta edellinen etelän kiertue osoitti oululaisryhmän vahvuuden vieraskaukaloissa. Toissa viikon reissun saldo olikin yhteensä neljä voittoa ja kymmenen sarjapistettä.

Illan isäntäjoukkue TPS on tahkonnut runkosarjaa yhteensä 38 ottelun verran ja näistä kasassa on yhteensä 69 pistettä. Tämä pistesaalis oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa kolmanteen sijaan. Kärpät on pelannut kaksi ottelua turkulaisia vähemmän. 36 ottelusta pisteitä on kertynyt 63, mikä tarkoittaa sitä, että oululaisten sijoitus sarjassa on tällä hetkellä kahdeksas. Kärppien runkosarja on kuitenkin ollut nousujohteinen, ja 12 ottelun kuntopuntarilla mitattuna joukkue on ollut sarjan toiseksi vahvin heti Rauman Lukon jälkeen.

Eilisen voittavaan kokoonpanoon on kajottu vain parilta osin. Seitsemänneksi puolustajaksi tulee Taneli Ronkaisen tilalle Jaakko Niskala ja maalia vartioi Justus Annusen sijaan Patrik Rybar.

Kärpät Turussa tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Jokinen – Kristof – Aaltonen
Hermonen – Aa Räty – Ak Räty
Sailio – Koskenkorva – Karvinen

Byström – M Niemelä
Huttula – Heshka
Sulak – Teppo
Niskala

Rybar
(Annunen)

Kiekko tippuu jäähän Gatorade Centerillä kello 18:30, ja ottelua on mahdollista seurata suorana C Moresta!