02.03.2021

Kärppien peliviikko käynnistyy kotiottelulla KalPaa vastaan. Vastuuvalmentaja Mikko Manner ja hyökkääjä Radek Koblizek ovat vapautuneet karanteenista ja löytyvät tänään joukkueen vahvuudesta.

Mikko Mannerin kärsimä karanteeni ei ollut miehen tämän kauden ensimmäinen. Kotiolot ovat tulleet tutuksi, kun hän on altistunut tällä kaudella koronavirukselle sekä seurajoukkueen toiminnassa että maajoukkueen mukana. Tekeminen ei kuitenkaan Mannerin mukaan ole loppunut kesken, vaan hän on onnistunut ottamaan karanteeniajasta myös ilon irti.

”Tämä on poikkeuskausi ja maailmantilanne on poikkeuksellinen. Ei tässä kannata liikaa surkutella omaa kohtaloa, vaan päinvastoin; eletään hetkessä. Sitä kautta olen nauttinutkin siitä ajasta. Olen käynyt yksin vähän hiihtämässä, kun olen saanut liikuntaa harrastaa. Olen tiukasti myös katsonut poikien hienoa pelaamista.”

Manner on saanut kotisohvaltaan seurata Kärppiä komeassa liidossa. Joukkue on voittanut viimeisestä 13 ottelustaan 12 ja majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 3. Mannerin mukaan joukkue on nyt löytänyt peliinsä niitä asioita, mitä alkukaudella kaivattiinkin.

”Itseluottamus ja kiekollinen peli ovat parantuneet. Sitä kautta sellainen sinnikkyys on palkittu. Nyt vaan pyritään jatkamaan ja kehittämään peliä.”

KalPa saapuu Ouluun melko hyvässä tuloskunnossa. Viimeisestä seitsemästä ottelusta kuopiolaiset ovat jääneet ilman pisteitä vain yhdessä. Tuo tapahtui viime perjantaina, kun KalPa isännöi HPK:ta, yhtä Liigan tämän hetken kuumimmista joukkueista. KalPa ja Kärpät taistelevat samoista sijoituksista sarjataulukon kärkikuusikossa, välillään vain kaksi sarjapistettä. Kärppien eduksi voidaan kuitenkin katsoa se, että pelejä on pelattuna kolme vähemmän kuin KalPalla. Illan vieras on kuitenkin ollut Kärpille kinkkinen vastus tällä kaudella.

”Kova taistelu tulee. KalPa on erinomaisesti liikkuva joukkue, ja me olemme olleet pulassa heidän kanssaan. Lähdetään taistelemaan kovasti, ja uskotaan hyvään lopputulokseen.”

Koblizek palaa kokoonpanoon

Kärpät saa tänään mukaan kokoonpanoonsa tšekkihyökkääjä Radek Koblizekin, joka vapautui Mannerin tavoin karanteenistaan eilen maanantaina. Koblizek hyökkää tänään joukkueen kolmosketjussa yhdessä Julius Hermosen ja Jussi Jokisen kanssa. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Hermonen – Jokinen – Koblizek
Sailio – Metsävainio – Räty Aku

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Ronkainen
Puutio

Rybar
(Annunen)

Kärpät – KalPa käyntiin kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!