19.03.2021

Kärpät kohtaa tänään KalPan viimeistä kertaa runkosarjassa. Kärpät on ollut kovassa koulussa kuopiolaisten käsittelyssä tällä kaudella; kolme kohtaamista on tuottanut kolme tappiota.

Kärpät lähtee Kuopion perjantai-iltaa kohti itseluottamusta täynnä. Keskiviikon TPS-ottelu oli ainakin tehokkuuden puolesta ehkä parasta Kärppää, mitä tällä kaudella on nähty. 2-7 voitossa peräti kuusi eri pelaajaa onnistui maalinteossa. Illan tehokkaimpina hääräsivät ykkösketjun Cody Kunyk (2+1=3) ja Tuukka Tieksola (1+2=3). Kokeneet Jussi Jokinen, Mika Pyörälä ja Shaun Heshka kirjauttivat kukin kaksi tehopistettä.

KalPa lähtee iltaan neljän ottelun tappioputkessa. Joukkueen viimeisin ottelu on viime lauantailta, kun Pelicans haki voittolaukaus kisan päätteeksi 3-4 voiton Kuopiosta. Kärppiä vastaan KalPa on kuitenkin tällä kaudella esiintynyt edukseen. Kolmessa kohtaamisessa jaossa olleet yhdeksän sarjapistettä ovat lähteneet täysimääräisesti Savoon maalein 5-1, 1-4 ja 1-2. Viimeisin kamppailu käytiin maaliskuun alussa Raksilassa.

Vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa pelaavassa KalPassa onnistumiset ovat jakautuneet laajalle rosteriin. Kokenut Kai Kantola on ollut joukkueensa tehokkain pistein 15+15=30. Sisäisen pistepörssin kakkonen on Kärppien juniorimyllyn läpikäynyt unkarilaishyökkääjä Balazs Sebok, joka johtaa tänäänkin KalPan ykkösketjua, laidoillaan Kantola ja Aleksi Klemetti.

Kärpät ei ole lähtenyt suuremmin muuttamaan kokoonpanoaan illan otteluun. Kaikki neljä hyökkäysketjua esiintyivät keskiviikkona Turussa edukseen, eikä valmennus ole nähnyt tarvetta lähteä niitä muuttamaan. Ainoa muutos kokoonpanossa löytyy pakistossa. Miihkali Teppo korvaa kolmosparissa Taneli Ronkaisen, joka puolestaan hyppää seitsemännen puolustajan paikalle. Maalilla jatkaa Patrik Rybar. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Räty Ak
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Hermonen – Räty Aa – Karvinen

Sulak – Byström
Huttula – Heshka
Teppo – Puutio
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

KalPa – Kärpät käyntiin Niiralan Montussa kello 18:30! Suora lähetys C Moressa!