22.04.2021

Kärpät pelaa tänään kautensa jatkumisesta, kun luvassa on neljännesfinaalien kolmas kohtaaminen. IFK johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.

Kärppien ja HIFK:n välinen neljännesfinaalisarja on edennyt kolmanteen osaotteluun, joka käydään tänään Oulun Energia Areenalla. IFK on ottanut yliotteen sarjassa nappamalla kaksi niukkaa voittoa kotikaukalossaan. Maanantaina lukemat olivat helsinkiläisten eduksi 3-2 ja tiistaina toisen jatkoerän päätteeksi 5-4. Tasaisista tuloksista ei kuitenkaan ole playoffeissa iloa; voittoja pitää pystyä raapimaan, tänään enemmän kuin koskaan.

Joukkue osoitti tiistaina henkistä kanttiaan taistelemalla pelin jatkoajalle peräti kolmen maalin takaa. Illan tehomiehet olivat Juhamatti Aaltonen (1+1) ja Cody Kunyk (0+2). Tärkeät maalit iskivät Mika Pyörälä, Libor Sulak ja tasoitusmaalin tehnyt Radek Koblizek. Samaiseen temppuun pitäisi nyt pystyä venymään isommassa mittakaavassa, kun joukkueen on voitettava kolme perättäistä peliä semifinaalipaikan ansaitsemiseksi. Mika Pyörälän mukaan joukkue tietää, mitä sen tulee tehdä.

”Taktiset jutut ovat hallussa. Tiedetään mitä pitää pystyä parantamaan. Jokainen henkilökohtaisella tasolla pystyy puristamaan enemmän. Kun kiekko tippuu, niin me ollaan valmiina.”

IFK on läpi sarjan pystynyt rummuttamaan peliään neljällä ketjulla, joten valmennusjohto ei ole nähnyt tarvetta suurille muutoksille. Ainoa vaihto löytyy seitsemännen puolustajan tontilta, kun Eero Teräväinen korvaa Miro Karjalaisen.

Kärppien kokoonpanossa muutoksia sen sijaan nähdään. Ykkösketju pysyy ennallaan, mutta muiden hyökkäysketjujen koostumuksia on rukattu. Kakkosketjun muodostavat Jussi Jokinen, Aleksi Mustonen ja Tuukka Tieksola, kolmosen Jari Sailio, Michal Kristof ja Juhamatti Aaltonen, ja nelosessa hyökkäävät Otto Karvinen, Aatu Räty ja Aku Räty. Kärppien maalilla aloittaa tänään Justus Annunen, joka pelasi valtaosan viime tiistain ottelusta. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Koblizek
Jokinen – Mustonen – Tieksola
Sailio – Kristof – Aaltonen
Karvinen – Räty Aa – Räty Ak

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Niemelä T
Ronkainen

Annunen
(Rybar)

Kärpät – HIFK käyntiin kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa!