08.04.2021

Kärppien viikon ohjelmassa on runkosarjan kaksi viimeistä kotiottelua. Taistelu paikasta kuuden parhaan joukkoon käy kiivaana, ja tänään vastassa on yhtä lailla asemiaan sarjataulukossa hakeva Vaasan Sport. Otto Karvinen odottaa tiukkaa ja fyysistä kamppailua.

Taistelu pudotuspelipaikoista on tällä hetkellä tiukkaa, ja pistekeskiarvon mukaan määräytyvä sarjataulukko tekee spekuloinnista ja ennakoinnista tavallista monimutkaisempaa. Selkeää on se, että kummankin pudotuspeliviivan ympärillä on tunkua. Kärpät miehittää tällä hetkellä viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa, mutta kärkikuusikkoon hamuavat myös KalPa ja Pelicans. Molemmat tamperelaisjoukkueet ovat iskuetäisyydellä Kärppien yläpuolella, eikä Turun Palloseurankaan etumatka ole ylitsepääsemätön. Hyökkääjä Otto Karvinen tiedostaa, että seuraavat neljä ottelua tulevat määrittämään paljon pudotuspelien suhteen. Runkosarjan lopputaistelu antaa lisäkipinää koppiin.

“Odottava fiilis. Edessä on nyt siistejä pelejä. Tiukkoja vääntöjä ja panokset ovat kovat.”

Kärppien illan vastustaja Vaasan Sport käy omaa taisteluaan alemmalla pudotuspeliviivalla. Vastikään karanteenin kärsinyt vaasalaisjoukkue pääsi tositoimiin tiistaina, kun Ilves vieraili Vaasassa. Tulos ei ollut toivotunlainen, kun Ilves oli parempi maalein 0-4. Karvinen odottaa tänään vastaan nälkäistä ja Sportin identiteetin mukaista joukkuetta.

“Heidän identiteettinsä on ollut koko Liiga-taipaleen ajan siellä. Tosi fyysinen jengi, joka on ehkä vähän muokannut pelitapaansa tämän vuoden edetessä. He pelaavat tosi aktiivista kiekkoa höystettynä sillä fyysisyydellä.”

Tavallisesti alempien ketjujen duunariksi profiloitunut Karvinen nähdään tänään ykkösketjun laidassa yhdessä Cody Kunykin ja Tuukka Tieksolan kanssa. Syntymäpäiviään tänään viettävä Karvinen odottaa innolla taitavan kaksikon kanssa pelaamista.

“Tosi taitavia jätkiä. Uskon, että oma pelini istuu siihen hyvin. Teen sitä omaa hommaani; painan kovaa hommia, kaivan pojille kiekkoa ja teen vähän enemmän sitä likaisempaa duunia siinä.”

Kärppien ketjukoostumukset on rukattu tänään uuteen uskoon. Iloinen lisä hyökkäysketjuissa on Juhamatti Aaltosen paluu kakkosketjun laitaan. Aaltonen saa rinnalleen tutut miehet, kun Michal Kristof ja Aleksi Mustonen löytyvät niin ikään kakkosketjusta. Kärpät tänään:

Karvinen – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Jokinen – Pyörälä – Koblizek
Hermonen – Räty Aa – Räty Ak

Sulak – Heshka
Byström – Niemelä M
Huttula – Teppo
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

Kärpät – Sport käyntiin kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa!