23.03.2021

Kärpät saa tänään vieraita Lahdesta, kun joukkue kohtaa Pelicansin Raksilassa. Kärpät käynnistää runkosarjan viimeisen kympin.

Kärpät lähtee tänään uuteen peliviikkoon takanaan erikoinen kolmen ottelun viikko. Joukkue kärsi Mikkelissä tylyn 5-1 tappion Jukureille, mutta tyly oli myös vastaus tuohon otteluun; Seuraavana päivänä Turussa TPS sai taipua maalein 2-7. Perjantaina Kärpät haki kauden ensimmäisen voittonsa KalPasta.

Nuori hyökkääjä Tuukka Tieksola osui kaikissa kolmessa ottelussa, ja perjantain osuma oli voiton ratkaissut jatkoaikamaali. Kovasta pelikunnosta kertoo myös se, että Tieksola on kirjauttanut maaliskuussa kaksi kolmen tehopisteen ottelua. Pitkä kuntoutusjakso allaan kauteen lähtenyt hyökkääjä on löytänyt pelivirettä koko ajan paremmin ja paremmin.

– Aluksi oli vähän hankalaa ja tuntui, että ei tule oikein mitään. Sitten alkoi pikku hiljaa kulkemaan. Nyt ollaan huipulla tällä kaudella, ja toivottavasti tästä pystyy vielä nostamaan tasoa.

Tieksola hyökkää tänäänkin Kärppien ykkösketjussa Cody Kunykin ja Mika Pyörälän kanssa. Miehen omien sanojen mukaan ketju on hyvin tasapainoinen, ja peli kahden kokeneemman herran kanssa maistuu. Hän saa pelata rohkeasti hyökkäyssuuntaan, sillä omat vahvuudet löytyvät sieltä. Ketjukavereiden apuun voi luottaa, jos virheitä joskus sattuu.

– Spede on sellainen monitoimimies. Cody on rauhallinen ja hyvä lukemaan peliä. Minä olen sitten vähän enemmän hyökkäyspainoitteinen. He sitten korjailevat, mitä minä kämmäilen siellä kentällä, Tieksola kertoo pilke silmäkulmassa.

Pelicans ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Voitot ovat Kärpille 2-1 ja sarjapisteet 6-3. Kärppien 2-5 voittoon päättyneen ensimmäisen kohtaamisen jälkeen kummatkin ovat poistuneet kaukalosta kertaalleen voittajana luvuin 1-2. Tasaista kohtaamista on siis lupa odottaa tänäänkin. Joukkueet taistelevat sarjataulukossa samoista sijoituksista, ja kolmen ottelun tappioputkessa oleva Pelicans janoaakin kipeästi sarjapisteitä.

Kärppien kokoonpanossa ei valtavia yllätyksiä nähdä. Juhamatti Aaltonen on edelleen sivussa kokoonpanosta. Loukkaantumisten kanssa taistellut Miihkali Teppo pelaa tänään kauden 25:nnen ottelunsa. Patrik Rybar vartioi Kärppien maalia. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Räty Ak
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Hermonen – Räty Aa – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Teppo
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

Kärpät – Pelicans käyntiin C Moressa kello 18:30!