01.02.2021

Härkäviikko on termi, joka nousee esiin muutaman kerran kaudessa. Nyt Kärpillä on tiedossa härkäkuukausi.

Normaalisti Liigan otteluohjelmassa pelitahti pysyy melko tasaisena läpi kauden, mutta tällä kaudella useamman joukkueen pelit ovat hetkellisesti keskeytyneet karanteenien tai altistumisen takia. Kärpät kirii helmikuussa ottelumäärää kiinni pelaamalla 26 päivään 14 ottelua. Puolustaja Mikko Niemelän mukaan joukkue on valmis helmikuun haasteisiin.

”Aika paljon ollaan treenattu ja tehty aerobista kuntoa, että jaksaa pelata. Pohjia on tehty kuntoon, kun ollut mahdollista. Laajaa rosteria ja jokaista pelaajaa tarvitaan varmasti. Kukaan ei jaksa jokaista peliä pelata.”

Kärpät on kerännyt tällä kaudella pelaamastaan 25 ottelusta 11 voittoa ja 39 sarjapistettä. Nuo lukemat oikeuttavat sarjataulukon sijalle 9. Joukkueen peli on ailahdellut, eikä tulokseen olla oltu tyytyväisiä joukkueen sisällä. Niemelä kuitenkin uskoo, että joukkue ei ole vielä ulosmitannut parasta osaamistaan. Yksi osa-alue, mitä joukkue on harjoituksissa hionut on kamppailupelaaminen.

”On mennyt liikaa maaleja omiin, ja se (kamppailupelaaminen) on sellainen tapa, millä saa puolustuspäätä terävöitettyä. Sitä kautta kaikki on läsnä enemmän, ja suorituksissa on enemmän tunnetta, kun treeneissä on vähän enemmän vääntöä.”

Joukkueen suoritusten ailahdellessa Niemelä odottaa myös itseltään parempaa.

”Sen takia täällä tehdään joka päivä töitä joukkueena ja yksilönä, että pystyttäisiin parantamaan. Uskon kyllä, että pystytään. Meillä on hyvä joukkue. Saadaan napsu tiukemmalle ja parempaa fiilistä päälle, niin lähtee kulkemaan.

KooKoo Ouluun hurjassa pisteputkessa

Tiistain vastustaja KooKoo on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin joukkue viime keväänä jäi. Sarjataulukon viidenneltä sijalta löytyvä joukkue on jäänyt viimeksi ilman pisteitä marraskuussa. Pisteputki on nyt kymmenen ottelun mittainen. Seitsemän KooKoon viimeisintä ottelua on päättynyt voitokkaisiin tunnelmiin.

Joukkueen tehokkain pistemies on hyökkääjä Ahti Oksanen, joka on pelaamassaan 27 ottelussa kirjauttanut pisteet 9+14=23. Tammikuun seitsemässä pelissä laitahyökkääjä iski pisteet 3+6=9.

Kärpät ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Kyseessä oli Kärppien kotiavaus ja KooKoon kauden ensimmäinen ottelu. Ottelu jäi myös historiankirjoihin Lasse Kukkosen uran viimeisenä Liiga-otteluna. Kärpät voitti ottelun Jussi Jokisen, Otto Karvisen ja Michal Kristofin maaleilla luvuin 3-1.

Kausikorttilaisille lähetetty katselukoodit

Kärppien kausikorttilaisille on tänään lähetetty C More -katselukoodit 2.2. ja 6.2. otteluita varten. Tarkemman ohjeistuksen koodien suhteen löydät tästä.

Kärpät – KooKoo tiistaina 2.2. kello 18:30 Oulun Energia Areenalla. Suora lähetys C Moressa!