05.03.2021

Kärpillä on taas edessään työntäyteinen viikonloppu, kun otteluita pelataan vieraissa ja kotona. Perjantai-iltana edessä on herkullinen kohtaaminen Helsingin IFK:n kanssa.

Torstaipäivän ohjelmassa oli luvassa reipas jääharjoitus ja bussimatka Helsinkiin. Osa tappaa aikaa bussissa korttiringissä, toisilta löytyy kädestään kirja. Juhamatti Aaltosella luvassa on hiihdon MM-kisojen tiukkaa syynäämistä. Vaikka bussimatkat eivät sitä parasta herkkua olisikaan, kova pelitahti on Aaltosen mieleen. Ohjenuorat pelivalmiuden ylläpitämiseen ovat kokeneella pelurilla selvillä.

”Pitää huolehtia että saa nukuttua ja palauduttua. Sitten vaan tankkaat paljon ruokaa ja juomaa, että on energiaa seuraavana päivänä.”

Aaltonen on pelannut viime aikoina yhdessä Aleksi Mustosen ja Michal Kristofin. Kolmikon kemiat ovat näyttäneet kohtaavan, ja miehen itsensä mukaan peli kyseisten herrojen rinnalla on maistunut. Kaikki kolme näkevät Aaltosen mukaan pelin samalla tavalla.

”Kaikki ollaan sellaisia pelureita. Tykätään pysyä kiekossa, syötellä ja kaikki ovat hyviä liikkumaan. Luistin liukuu hyvin ja kiekko liikkuu hyvin.”

 Perjantai-illan IFK-ottelua Aaltonen kuvailee tyylilleen uskollisin, rennoin sanankääntein.

”HIFK on legendaarinen joukkue. Yleensä pääkaupunkiseudulla on halli täynnä, ja se on sitä kautta erityinen peli. Kai siinä joku sellainen pohjoinen vs. etelä on myös. Ehkä silloin kun pelasi IFK:ssa Kärppiä vastaan, niin se oli erityistä.”

Kahden kovakuntoisen joukkueen kohtaaminen

Asetelmat perjantai-iltaan kohti mentäessä ovat äärimmäisen tasaiset. Kummankin joukkueen aiempia otteluita tarkastellessa voi huomata, että tulossarakkeessa on enemmän vihreää kuin punaista. HIFK hävisi helmikuun 11 ottelustaan vain kolme.  Kärpät 14 ottelustaan vain kaksi. Molemmat joukkueet lähtevät iltaan ärsytettyinä. Kärpillä on allaan 1-2 kotitappio Kalpalle. HIFK puolestaan vieraili keskiviikkona Vaasassa, missä lopputuloksena oli jatkoaikatappio Sportille.

Joukkueiden tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista ei ole värikynää puuttunut. Kumpikin ottelu on päättynyt suurimaaliseen vierasvoittoon. Yhteensä kahdessa ottelussa on nähty 18 maalia, ja jälkimmäinen ottelu Oulussa päättyi Libor Sulakin ja Miro Karjalaisen nyrkkihippaan. Vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua on lupa odottaa myös tänään.

HIFK – Kärpät perjantaina 5.3. kello 18:30. Suora lähetys ottelusta ilmaiseksi Subilla!