10.03.2021

Kärpät otti eilen tiistaina puhtaan 3-0 kotivoiton Vaasan Sportista, ja nousi voiton myötä sarjataulukossa sijalle 5. Pelit jatkuvat heti tänään niin ikään Raksilassa, kun vierasjoukkueeksi saapuu HPK. Ottelu alkaa kello 18:30.

Kärpät ja HPK kohtasivat ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella sarja-avauksessa. Koska mestaruus jäi viime keväänä ratkomatta, otti kauden 2018-19 finaalipari yhteen Liigan avauskierroksella lokakuun alussa. Hämeenlinnassa käyty taisto päättyi 60 peliminuutin jälkeen vierasjoukkue Kärppien voittoon. Tämän jälkeen joukkueet ovat kohdanneet vielä kahdesti ennen tätä iltaa. Oululaiset ovat vieneet nimiinsä kaikki kolme pelattua ottelua, joskin jokaisen näistä tiukoin lukemin. HPK:lla on iso rooli Kärppien kolmen ottelun viikko-ohjelmassa, sillä lauantaina joukkueet kohtaavat jälleen – tällä kertaa Hämeenlinnassa.

“Kausi alkaa olla pitkällä, kun pelataan (runkosarjan) viimeistä kolmannesta. Ollaan kohdattu jo lähes kaikki joukkueet useamman kerran. Jokaisessa Liiga-pelissä on pienet ne marginaalit, joiden sisällä syntyy erot ja ratkaisut. Koitetaan tehdä tänäänkin pienet asiat hyvin ja sitä kautta tulla voittajina koppiin”,

kommentoi maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Ari Hilli ennen kauden neljättä kohtaamista HPK:n kanssa.

Pelivastuuta on pystytty tälläkin kaudella jakamaan tasaisesti maalivahtikaksikko Justus Annusen ja Patrik Rybarin kesken. Tämä on varmasti maalivahtivalmentajan näkökulmasta hieno ja mieltä lämmittävä seikka?

“Totta kai! Juha Junnon sanoin, niin parempi olla kaksi hyvää maalivahtia kuin vain yksi. Molempia maalivahteja tarvitaan, kun peliohjelma on kiivas. On kolmen, jopa neljänkin pelin viikkoja. Pystytään jakamaan sitä kuormaa – näin molemmat pysyy hyvässä vireessä ja pystyy auttamaan joukkuetta.”

Eilisen Sport-pelin kokooonpanoon on tehty muutama muutos. Kakkosketjussa Juhamatti Aaltosen paikan oikeassa laidassa ottaa eilen nelosketjussa pelannut Aku Räty. Aatu Räty on huilivuorossa, joten Otto Karvinen saa ketjutovereikseen Jari Sailion sekä Jesse Koskenkorvan. Maalia vartioi tänään vuorostaan Justus Annunen.

Keskiviikon kokoonpano:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Ak Räty
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Sailio – Koskenkorva – Karvinen

Huttula – Heshka
Byström – M Niemelä
Sulak – Puutio
Ronkainen

Annunen
(Rybar)