16.02.2021

Uusi liigaviikko käynnistyy Raksilassa Kärppien ja TPS:n välisellä kohtaamisella. Lauri Mikkola toivoo joukkueensa kantavan viime viikon onnistumisista saatua energiaa tuleviin peleihin.

Kärppien viimeviikkoinen vieraskiertue oli monella mittarilla onnistunut. Kymmenen sarjapistettä kahdestatoista mahdollisesta on erinomainen suoritus raskaalta viikolta. Virkaatekevän päävalmentajan Lauri Mikkolan mukaan tulos oli erinomainen, mutta kokonaisvaltaisesti onnistuneeseen suoritukseen jäi vielä hieman matkaa.

”Tuloksellisestihan pistemäärä oli ihan loistava. Pelin sisällä kun miettii, niin ei ehkä ihan täydellistä 60 minuuttista pelattu kertaakaan. Ehkä Pelicans-peli oli lähimpänä sitä. Todella hyviä jaksoja siellä oli. Sieltä pitää ottaa energiaa ja koittaa pitää sitä jännettä kasassa.”

Mikkolan mukaan joukkueen positiivinen vire ei ole tullut millään tapaa yllätyksenä. Määrätietoista työtä sen löytämiseksi on tehty harjoituksissa jo viikkotolkulla. Nyt se on alkanut näkyä myös otteluissa.

”Kyllähän se lähtee kauempaa. Ollaan muutettu vähän harjoittelua. Enemmän viisikon pelitapakiertoja ja muuta. Sieltä on tullut sitä kiekollista peliä lisää. Sellaista yhteistä rytmiä on hiottu jo monta viikkoa. Nyt se alkaa pikku hiljaa napsahtaa kohdilleen. Viive siitä harjoittelusta peliin on aina joku, ja meillä se on ollut useamman viikon. Ollaan iloisia, kun se on nyt alkanut toimia.”

Lauri Mikkola jatkaa päävalmentajan tontilla vielä parin viikon ajan, sillä Mikko Manner on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin Leijonien EHT-joukkueesta löydetyn tartunnan vuoksi.

Pienillä muutoksilla illan otteluun

Kärpät lähtee illan otteluun vain pienillä kokoonpanomuutoksilla lauantaiseen Pelicans-otteluun nähden. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Jokinen
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Metsävainio – Räty Aa – Hermonen
Sailio – Koskenkorva – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Teppo – Niemelä T
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

Kärpät – TPS tänään kello 18:30. Suora lähetys C More -suoratoistopalvelussa!