26.03.2021

Kärppien peliviikko päättyy huomenna lauantaina Jyväskylään, missä vastaan asettuu sarjajumbo JYP. Runkosarja on taittunut loppusuoralle, ja Kärpät hakee parhaillaan asemiaan sarjataulukossa ennen huhtikuun puolivälin jälkeen käynnistyviä pudotuspelejä. Joukkueen ykkössentteri ja paras pistemies Cody Kunyk on positiivisin mielin runkosarjan loppuvaiheilla. Joukkueen peli on asettunut koko ajan paremmin ja paremmin uomiinsa.

”Mielestäni meillä on vielä muutamia asioita, mitä pitää hioa. Pelejä on enää kourallinen jäljellä, joten mitään uusia asioita ei enää lähdetä opettelemaan, vaan mennään sillä mitä koko kausi on tehty. Olemme hyvässä tilanteessa, sillä olemme näyttäneet, että pystymme nousemaan tappioasemasta ja pelaamaan hyvin myös johtoasemassa.”

Häiriötekijöiltä ei ole tällä kaudella voinut välttyä, ja kaikilta on vaadittu paljon sopeutumista. Kunykin mukaan joukkue on samalla sivulla poikkeusolojen suhteen.

”Yritämme vain olla miettimättä erikoisia olosuhteita ja toimia mahdollisimman normaalisti, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä.” 

Henkilökohtaisella tasolla Kunykin kausi on miehen omien sanojen mukaan ollut vaihteleva. Kanadalaissentteri on johtanut Kärppien ykkösvitjaa läpi kauden ja on joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 15+23=38. Kauden edetessä Kunykin ja Mika Pyörälän rinnalle asettui nuori Tuukka Tieksola, joka on tehnyt tulokaskaudellaan vakuuttavaa jälkeä. Kunyk on nauttinut yhteispelistä ja Tieksolan otteiden seuraamisesta.

”Se on ollut todella hauskaa. Minä ja Spede olemme pelanneet yhdessä käytännössä koko kauden, ja nyt Tase on asettunut toiseen laitaan. Häntä on hauska seurata ja hänen kanssaan on hauska pelata. Hänellä on todella paljon itseluottamusta nuoreksi pelaajaksi. Se on todella hyvä asia. Hänen kanssaan pelaaminen on ollut mahtavaa.”

Kärppien lauantai-illan vastustaja JYP löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Kauden kahden aiemman keskinäisen kohtaamisen perusteella Kunyk osaa kuitenkin kertoa, että vastus ei missään nimessä ole helppo. Joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia, ja monelle kauden viimeiset pelit ovat näytön paikkoja tulevaisuutta varten.

”He ovat sarjataulukossa viimeisenä, mutta he eivät pelaa koskaan sillä tavalla. JYP on aina kova vastus. Osa pelaajista saattaa pelata nyt ensi kauden sopimuksen eteen, joten he eivät anna lainkaan periksi. Meidän täytyy valmistautua hyvin huomiseen.”

JYP – Kärpät C More -suoratoistopalvelussa lauantaina 27.3. kello 17:00 alkaen!