19.04.2021

Pohjoinen ja Etelä aloittavat tänään taistelun paikasta mitalipeleihin, kun HIFK ja Kärpät käynnistävät neljännesfinaalisarjan Nordiksella. Aatu Räty palaa tänään kokoonpanoon ja pelaa uransa ensimmäisen miesten playoff-ottelun.

Kärpät eteni neljännesfinaaleihin kaatamalla Vaasan Sportin 1. kierroksella yhteismaalein 7-3. Kärppien konkariosasto näytti esimerkkiä, kun joukkue nappasi ensimmäisestä osaottelusta kahden maalin etumatkan luvuin 2-4. Toisessa osaottelussa Kärpät oli kliininen ja käytännössä katsoen tappoi ottelusarjan siirtymällä 3-0 johtoon ottelun puolivälissä.

Runkosarjassa vähiten otteluita (50) pelannut HIFK sijoittui sarjataulukossa toiseksi ja sai täten odotella vastustajaansa playoffien 1. kierrokselta. Vielä runkosarjan loppusuoralla koronan kouriin joutunut helsinkiläisjoukkue pääsi onnekseen pelaamaan vielä kolme ottelua ennen pudotuspelejä, kun se kohtasi kahdesti Pelicansin ja kerran Sportin runkosarjan päätöskierroksilla. Tuloksena kaksi voittoa ja yksi tappio.

Tilastoissa Kärppien ja HIFK:n keskinäiset ottelut runkosarjassa menivät tasan 2-2, mutta todellisuudessa pelatut pelit kääntyvät IFK:n eduksi 2-1. Runkosarjan viimeisestä kohtaamisesta kirjattiin Kärpille 0-1 luovutusvoitto, kun koronakurimuksesta palautumassa ollut IFK ei saanut riittävää määrää pelaajia jalkeille otteluun.

Kauden kolme kohtaamista olivat odotetunlaisia; tapahtumarikkaita ja vauhdikkaita. Ensimmäinen ottelu kääntyi Kärpille maalein 3-7 ja toinen IFK:lle maalein 1-7. Vierasvoittojen putken katkaisi IFK, kun se voitti maaliskuussa Kärpät kotonaan maalein 4-3. Kolmessa ottelussa joukkueet tykittivät siis yhteensä 25 maalia. Playoffeissa on lupa odottaa piirun verran maltillisempaa peliä, mutta tunnetta kaukalosta ei varmasti puutu.

Runkosarjassa IFK:n tehokkain pelaaja oli kapteeni Jere Sallinen, joka iski pelaamassaan 45 ottelussa tehot 15+20=35. Tehokas oli myös Kärppien kasvatti Ville Leskinen, sillä 29 pelattua ottelua tuotti yhtä monta tehopistettä. Anton Lundell oli joukkueensa paras maalintekijä 16 täysosumalla, jotka syntyivät ainoastaan 26 ottelussa.

Aatu Räty palaa kaukaloon – Pieniä muutoksia hyökkäysketjuissa

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään pieniä muutoksia kahdessa keskimmäisessä hyökkäysketjussa. Runkosarjan lopulla loukkaantunut Aatu Räty on taas pelikuntoinen, ja hän hyppää suoraan Kärppien kakkosketjun keskelle Juhamatti Aaltosen ja Tuukka Tieksolan väliin. Julius Hermonen siirtyy kolmosketjuun Jussi Jokisen ja Aleksi Mustosen rinnalle. Kärppien maalilla torjuu tänään Patrik Rybar. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Koblizek
Aaltonen – Räty Aa – Tieksola
Jokinen – Mustonen – Hermonen
Sailio – Kristof – Karvinen

Byström – Niemelä M
Huttula – Heshka
Sulak – Niemelä T
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

HIFK – Kärpät Game 1 käyntiin kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa!