16.04.2021

Kärpät ja Sport kohtasivat eilen ensimmäisen playoff-kierroksen ensimmäisessä ottelussa. Paikka neljännesfinaaleissa ratkotaan kahden ottelun maalierolla, ja Kärpät johtaa ottelusarjaa eilisen jälkeen maalein 4-2.

“Tasaista taistelua. Molemmat joukkueet aloittivat tosi tarkasti, ja me oltiin tehokkaita. Lopussa Sport sai oman vaihteensa aikaan ja meillä iski pikku paniikki. Nyt kun on tällainen sapluuna, että tokan erän kympillä tuomari vihelsi pelin poikki, että nyt lähdetään toiseen jäähalliin jatkamaan, niin se pelasti meidät erätauolle kahden maalin johtoasemassa. Positiivista on se, että täältä on parempi lähteä jatkamaan peliä kahden maalin johtoasemassa kuin kahden maalin tappioasemassa. Sapluuna on mielenkiintoinen, kun se ei anna varaa yhteenkään hölmöilyyn, vaan molemmat pyrkii pelaamaan tosi tunnekylmästi ja kurinalaisesti peliä”,

kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner eilisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ottelusarjan jälkimmäinen puolisko pelataan tänään Raksilassa. Pelipäivä Oulussa alkoi iloisilla uutisilla, sillä puolustaja Topi Niemelä palaa ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen pelaavaan kokoonpanoon. Aamupäivän jäätreenin jälkeen Niemelällä olikin hymy herkässä.

“Mahtavat fiilikset, kun pitkästä aikaa pääsee pelaamaan! Kaunis ilma pihalla, aurinko paistaa ja playoff-kiekkoa tarjolla, niin mikäs sen mahtavampaa.”

“Pitää olla tarkka, huolellinen kiekon kanssa viivojen päällä ja pitää omissa miehet merkeissä. Kuitenkin tulee olla semmoinen poikamainen intous siinä pelissä. Kaikkien pitää lähteä nauttimaan ja pelaamaan täysillä!”,

Niemelä ennakoi iltaa.

Kokoonpanoa on muutettu eilisestä kakkosketjun ja puolustuksen osalta. Julius Hermonen tulee kakkosen vasempaan laitaan, Juhamatti Aaltonen siirtyy ketjun keskelle ja Tuukka Tieksola jatkaa sen oikeassa laidassa. Topi Niemelä ottaa paikan Libor Sulakin parina ja seitsemäntenä puolustajana pelaa tänään Taneli Ronkainen.

Kokoonpano iltaan:

Pyörälä – Kunyk – Koblizek
Hermonen – Aaltonen – Tieksola
Jokinen – Mustonen – Ak Räty
Sailio – Kristof – Karvinen

Byström – M Niemelä
Huttula – Heshka
Sulak – T Niemelä
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

Kärpät – Sport siis tänään perjantaina kello 18:30. Ottelu on katsottavissa MTV3-kanavalta!