13.04.2021

Liigan runkosarja kaudella 2020 – 2021 saa päätöksensä tänään täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Asetelmat pudotuspeliviivan tuntumassa ovat edelleen täysin auki, joskin paikka kuuden joukossa on Kärppien omissa käsissä.

Kärpät lähti sunnuntaina Tampereelle selkeä tavoite mielessään; suoran pudotuspelipaikan varmistaminen. Eilinen 1-4 voitto Tapparasta oli iso askel lähemmäs tuota tavoitetta, jonka täyttyminen on vielä kiinni tämän päivän tuloksista. Voitto nosti Kärpät sarjataulukon neljänneksi, mutta takana kärkkyvät Pelicans, Tappara ja KalPa voivat kukin omilla otteillaan pyöräyttää asetelmaa uusiksi. Kärpät tarvitsee pisteen suoran pudotuspelipaikan varmistamiseksi ja kaksi pistettä neljännesfinaalien kotietuun. Kierroksen ottelut ovat:

Ässät – KalPa
HIFK – Sport
HPK – SaiPa
Jukurit – Pelicans
JYP – KooKoo
Lukko – TPS
Tappara – Kärpät

Eilisen ottelun alku ei ollut toivotunlainen, mutta avauserän lopun salamamaalit puhalsivat uutta uskoa joukkueeseen. Toisessa erässä Juhamatti Aaltosen 1-3 osumaa tarkasteltiin videolta useampaan otteeseen, mutta jokaisella kerralla tulos oli Kärpille suotuisa. Loppulukemat 1-4 viimeisteli päätöserässä illan toisella maalillaan Radek Koblizek.

Kärppien kokoonpanossa nähdään ainoastaan yksi muutos. Otto Karvinen ja Tuukka Tieksola vaihtavat keskenään paikkoja kolmos- ja nelosketjuissa. Muilta osin kokoonpano on identtinen eiliseen verrattuna. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Koblizek
Jokinen – Mustonen – Aaltonen
Sailio – Kristof – Karvinen
Tieksola – Koskenkorva – Räty Ak
Hermonen

Sulak – Heshka
Byström – Niemelä M
Huttula – Teppo

Rybar
(Annunen)

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsän jäähallissa kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!