26.02.2021

Kärppien vieraskiertueen kolmas osa nähdään tänään Lappeenrannassa. Kärpät tuo kokoonpanoon tuoreita jalkoja. SaiPan ja Kärppien välinen ottelu käynnistyy kello 18:00.

Kärppien tämänviikkoinen vieraskiertue on tähän asti ollut tuottoisa. Kaksi ottelua on tuonut täydet kuusi sarjapistettä, kun tiistaina Ilves kaatui niukasti maalein 0-1, ja keskiviikkona Turusta napattiin maukas voitto tehokkaan avauserän ja taistelevan alivoimapelin turvin. Kaiken kaikkiaan Kärppien pelivire on tällä hetkellä erinomainen. Viimeiseen 13 otteluun mahtuu vain kaksi tappiota, joista toinen varsinaisella peliajalla.

Tänään vastaan asettuu SaiPa, joka löytyy sarjataulukon sijalta 12. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Oulussa kääntyi SaiPan eduksi lukemin 0-1, mutta seuraavat kaksi kohtaamista Kärpät voitti maalein 2-0 ja 2-4. Illan isäntien viimeaikaiset tuloskäyrät ovat osoittaneet hieman alas päin. Joukkue on voittanut helmikuussa pelaamastaan kymmenestä ottelusta vain kolme. Mukaan mahtuu kuitenkin voitto sarjakakkosesta HIFK:sta, joten iskukykyä lappeenrantalaisilla riittää.

Tulosvastuuta joukkueessa kantaa kokenut slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky, joka on iskenyt pelaamassaan 40 ottelussa pisteet 11+18=29. Mielenkiintoisia nimiä joukkueessa ovat myös nuorten MM-pronssimitalisti Matias Mäntykivi ja keskiviikon Pelicans-ottelussa ykkösparissa luutinut nuori puolustaja Christoffer Sedoff.

Kärpät kierrättää kokoonpanoaan – Jokinen kapteeniksi

Neljän vierasottelun viikko on kova rypistys, minkä takia Kärpillä on reissussa mukanaan laaja rosteri. Kovia peliminuutteja kellottavat Cody Kunyk, Mika Pyörälä ja Shaun Heshka saavat tänään lepovuoron, kun Kärpät kierrättää kokoonpanoaan.

Jussi Jokinen nousee ykkösketjun laitaan Juhamatti Aaltosen ja Michal Kristofin rinnalle. Kärppien kakkosketjuna toimii tänään Rädyn veljesten ja Julius Hermosen muodostama tuulennopea kolmikko. Nelosketjun laitaan kokoonpanon ulkopuolelsta nousee nuori hyökkääjä Arttu Hyry, jolle illan Liiga-ottelu on uran kolmas. Hyry ei ole vielä kirjauttanut tehopisteitä Liigassa.

Kärppien kapteenina toimii tänään Jussi Jokinen. Varakapteenin A-kirjaimet löytyvät Juhamatti Aaltosen ja Mikko Niemelän pelipaidoista. Kärpät tänään:

Jokinen – Kristof – Aaltonen
Hermonen – Räty Aatu – Räty Aku
Karvinen – Metsävainio – Tieksola
Sailio – Koskenkorva – Hyry

Byström – Niemelä M
Sulak – Niskala
Ronkainen – Huttula
Puutio

Annunen
(Rybar)

 

SaiPa – Kärpät tänään kello 18:00. Suora lähetys ottelusta C Morella!