19.02.2021

Kärpät aloitti kotipeliviikon tiistaina Raksilassa TPS:ää vastaan. Raimo Helmisen luotsaama vierasjoukkue ei päästänyt oululaisia helpolla, vaan pelin ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailun jälkeen hyökkääjä Jussi Jokisen komean yksilösuorituksen päätteeksi.

Tänään perjantaina, viikon toisessa ottelussaan, Kärpät saa vieraakseen Ilveksen. Ottelu alkaa arkipäivälle tuttuun tapaan kello 18:30. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen nähtiin tasan viikko sitten perjantaina Tampereella. Kyseinen ottelu oli niin ikään hyvin tasaväkinen venyen aina voittomaalikilpailuun asti. Kaikki Kärppien kolme laukojaa eli hyökkääjät Michal Kristof, Juhamatti Aaltonen ja Aku Räty onnistuivat jokainen vuorollaan upottamaan kiekon Ilveksen verkkoon. Lopulta Kärpät vei voiton ja kaksi pistettä lukemin 4-3. Nyt edessä on back to back -viikonloppu, sillä Kärpät ja Ilves kohtaavat toistamiseen Raksilassa heti huomenna lauantaina kello 17:00 alkaen.

Parin viime viikon aikana Kärpät on kuronut muita joukkueita kiinni pelattujen otteluiden määrissä ja onnistunut samalla parantelemaan asemiaan sarjassa. Tällä hetkellä oululaiset ovat kiinni sarjan 8. sijassa. Tiivis ottelutahti on selkeästi sopinut Kärppälaumalle, ja tämänhetkisestä erinomaisesta pelivireestä kertoo muun muassa se, että kymmenen ottelun kuntopuntarilla tarkasteltuna illan kotijoukkue löytyy sarjataulukosta sijalta 3.

Pelipäivästä normaalia juhlavamman tekee Toni Sihvosen merkkipäivä, kun Soosi täyttää tänään 50 vuotta. Päivänsankarin mukaan illalla vastassa on nuori, dynaaminen ja erittäin hyökkäysvoittoinen  joukkue.

“Paljon on taitoa, ja kokemustakin löytyy takalinjoilta, kuten Elorinne, Maalahti ja Salmela nyt uusimpana.”

“Ihan perusasioiden kautta lähdetään. Kova kamppailupeli tulee, se on se lähtökohta. Työmäärän pitää olla ihan tapissa. Sen jälkeen tulee kaikki muut semmoiset taktiset hienoudet”,

Soosi ennakoi perjantai-iltaa.

Kärpät lähtee back to back -taistelun ensimmäiseen koitokseen seuraavalla miehityksellä:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Karvinen – Metsävainio – Tuomaala
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak

Byström – Niemelä M
Sulak – Teppo
Huttula – Heshka
Ronkainen

Annunen
(Rybar)

Kärpät – Ilves siis tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30 alkaen! Ottelu nähtävissä suorana C Moresta.