09.03.2021

Viime lauantaina Kärpät taisteli kotiareenallaan kolmen pisteen voiton Porin Ässistä lukemin 4-1. Onnistumisia nähtiin kotijoukkueen toimesta laajalla rintamalla, kun peräti kymmenen pelaajaa pääsi illan aikana tehopisteille. Tänä iltana Vaasan Sport saapuu ensimmäistä kertaa tälle kautta Oulun Energia Areenalle. Kärppien ja Sportin kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen alkaa kello 18:30.

Kärpät ja Sport ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahteen otteeseen. Molemmat ottelut on pelattu Vaasassa, mistä Kärpät on onnistunut hakemaan kaksi vierasvoittoa. Ensimmäinen otteluista pelattiin marraskuussa ja loppulukemat varsinaisen peliajan päätyttyä olivat 2-3. Toisen kerran Kärpät haki vierasvoiton helmikuussa. Tuolloin kolmeen pisteeseen riitti kaksi tehtyä maalia, ja Kärppien maalia vartioinut Patrik Rybar onnistui pitämään vastustajan nollilla.

Kärpillä on takanaan 42 runkosarjaottelua, joista se on haalinut kasaan 74 pistettä. Tällä hetkellä tuo pistemäärä oikeuttaa sarjataulukossa sijalle 7. Taulukkoa tarkastellessa käy selväksi, että jokainen yksittäinenkin sarjapiste on tällä hetkellä erityisen tärkeä edessä siintävien pudotuspelien kannalta, sillä sijalla 3. majaileva TPS on ainoastaan neljä pistettä Kärppiä edellä. Illan vierasjoukkue Sport on omalta osaltaan tahkonnut runkosarjaa 43 ottelun verran. Pisteitä vaasalaiset ovat kerryttäneet tililleen 59 ja joukkue löytyy sijalta 10.

Kapteeni Mika Pyörälästä tuli viime lauantaina eniten otteluita Kärppien edustujoukkueessa (kotimaan sarjoissa) pelannut pelaaja. Yksivuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa solminut hyökkääjä tietää omasta kokemuksestaan, että illan vastustaja Sport on työntekoa pelkäämätön joukkue.

“Sieltä on tulossa kokenut, kurinalainen ja työteliäs joukkue. Siellä on paljon kokemusta. Pelaavat ihan piirun tarkasti systeemin mukaan ja painavat hommia. Meidän pitää olla siihen valmis vastaamaan. Tehdään enemmän hommia kuin kaveri ja pyritään kääntämään kiekolla nopeasti peliä, ettei tarvitse aina hyökätä viittä miestä vastaan.”

Kokoonpano viikon ensimmäiseen otteluun:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Jokinen – Metsävainio – Koblizek
Karvinen – Aa Räty – Ak Räty

Huttula – Heshka
Byström – M Niemelä
Sulak – Puutio
Ronkainen

Rybar
(Annunen)

Ottelu alkaa kello 18:30 ja se on katsottavissa suorana C Moren suoratoistopalvelusta! Kausikorttilaisille on lähetetty C Moren katselukoodeja tämän viikon kotiotteluita varten. Ohje koodien lunastamiseen löytyy täältä.