10.02.2021

Kärpät aloitti eilen neljän vierasottelun viikkonsa Lappeenrannasta. Tasaisen väännön päätteeksi oululaiset onnistuivat kukistamaan kotijoukkue SaiPan varsinaisella peliajalla lukemin 4-2. Pelin jälkeen Kärpät matkasi Mikkeliin, missä se kohtaa tänä iltana Ikioma Areenalla Jukurit.

Pidemmän vähämaalisen jakson jälkeen Kärpät onnistui eilisessä ottelussaan tehtailemaan neljä maalia. Osumista vastasivat Juhamatti Aaltonen, Joona Huttula, Aleksi Mustonen sekä Jussi Jokinen. Illan tehokkaimpana esiintyi Aaltonen pistein 1+2=3.

Kärpillä on nyt kasassa 49 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 9. Runkosarjaotteluita on kertynyt ennen tätä iltaa 29, mikä on toistaiseksi vähiten koko Liigassa. Ainoastaan Tampereen Tappara on Kärppien lisäksi pelannut alle 30 ottelua. Keskiviikon kotijoukkue Jukurit majailee sarjataulukossa pudotuspeliviivan alapuolella, sijalla 12. Otteluita mikkeliläisille on kertynyt 35, joista pisteitä yhteensä 37.

Eiliseen kokoonpanoon on tehty muutamia muutoksia, ja kentälle tuodaan tänään tuoreita jalkapareja. Hyökkääjät Tuukka Tieksola ja Jari Sailio vaihtavat keskenään paikkoja ykkös- ja nelosketjun välillä. Sailion ja Otto Karvisen keskellä nähdään Tino Metsävainio. Jussi Jokinen jatkaa kolmosketjun vasemmassa laidassa, ja samaiseen ketjuun on merkitty tänään Jesse Koskenkorva ja Aku Räty. Puolustaja Shaun Heshka palaa kokoonpanoon ja ottaa paikan Joona Huttulan parina. Maalia vartioi vuorostaan Justus Annunen.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Tieksola
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Jokinen – Koskenkorva – Ak Räty
Karvinen – Metsävainio – Sailio

Byström – M Niemelä
Ronkainen – T Niemelä
Huttula – Heshka
Puutio

Annunen
(Rybar)

Konkarihyökkääjä Jussi Jokinen saa tänään täyteen 1500 ammattilaisottelua. Mukaan on laskettuna NHL:n, Liigan ja Sveitsin liigan runkosarja- ja playoff-ottelut sekä miesten A-maaottelut.

Jukurit – Kärpät siis tänään kello 18:30 alkaen! Ottelua voit seurata suorana C Moresta.