09.02.2021

Kärppien peliviikko koostuu neljästä vierashaasteesta: SaiPa Lappeenrannassa, Jukurit Mikkelissä, Ilves Tampereella ja Pelicans Lahdessa. Etelän kiertue starttaa tänään Kisapuistosta, kun oululaiset kohtaavat viime lauantailta tutun vastustajan.

Kärpillä oli eilen ohjelmassaan matkustuspäivä, kun joukkue suuntasi aamujään jälkeen Helsingin kautta Lappeenrantaan. Tänä iltana kello 18:30 alkaen Kärpät kohtaa isäntäjoukkue SaiPan kolmannen kerran kuluvan kauden aikana. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista on pelattu Raksilassa. Molemmat ottelut ovat olleet hyvin tasaisia ja vähämaalisia. Kauden ensimmäinen taisto marraskuun alussa päättyi vierasjoukkueen hyväksi lukemin 0-1. Tuolloin illan ainoasta maalista vastasi SaiPan kultakypärä Tomas Zaborsky.

Kauden kohtaamisista jälkimmäinen nähtiin viime lauantaina. Tällä kertaa kotijoukkue Kärpät oli vahvempi maalein 2-0, kun hyökkääjät Aleksi Mustonen ja Tuukka Tieksola onnistuivat maalinteossa.

Hyökkääjä Radek Koblizekin ja puolustaja Libor Sulakin maajoukkuekomennukset ovat osaltaan vaikuttaneet Kärppien pelaavaan kokoonpanoon. Paikan ykkösketjussa kapteeni Mika Pyörälän ja kultakypärä Cody Kunykin rinnalla ottaa kokenut hyökkääjä Jari Sailio, ja Topi Niemelän pakkiparina nähdään Sulakin sijasta Taneli Ronkainen. Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin virkaa maajoukkueturnauksen aikana hoitaa Lauri Mikkola ja mukana valmennustiimiä vahvistamassa on Kärppien U20-joukkueen päävalmentaja Ville Mäntymaa.

Kärppien kokoonpano illan otteluun:

Pyörälä – Kunyk – Sailio
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Jokinen – Aa Räty – Hermonen
Karvinen – Metsävainio – Tieksola

Byström – M Niemelä
Ronkainen – T Niemelä
Huttula – Puutio
Niskala

Rybar (Annunen)

Ottelu alkaa kello 18:30 ja on katsottavissa suorana C Moresta!