13.02.2021

Neljän vierasottelun peliviikko huipentuu Kärppien osalta lauantai-iltana, kun oululaiset lähtevät haastamaan sarjakakkosena olevan Pelicansin. Oululaiset lähtevät hakemaan vieraskiertueelleen voitokasta päätöstä, kun kiekko tippuu jäähän kello 17:00 Lahden Isku Areenalla.

Kärppien kuluvan viikon kuorma on ollut kova: tiistaina joukkue kohtasi Lappeenrannassa SaiPan, keskiviikkona Mikkelissä Jukurit ja eilen perjantaina Tampereella Ilveksen. Pisteitä näistä kolmesta kohtaamisesta Kärpät on haalinut yhteensä seitsemän.

Illan taistelupari lähtee otteluun hyvin eri asetelmista. Kärpät löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän, mutta viimeisen viiden ottelun otanta kertoo oululaisten olevan viiden ottelun voittoputkessa. Isäntäjoukkue Pelicans on puolestaan voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan ainoastaan yhden.

Kotijoukkueen rosterista löytyy kuitenkin kovia pistemiehiä. Kultakypärää kantaa kapteeni Hannes Björninen, joka on pelannut tähän mennessä piste per peli tahdissa tehoin 10+22=32. Tshekkiläishyökkääjä Rudolf Cerveny on kerryttänyt pisteitä 14+11=25 ja toinen laitahyökkääjä Iikka Kangasniemi 8+17=25.

Lauantain kohtaaminen on joukkueille kolmas keskinäinen tällä kaudella. Molemmat aiemmista kahdesta kohtaamisesta pelattiin lokakuussa – ensin Lahdessa ja sen jälkeen Oulussa. Kumpikin noista otteluista päättyi vierasvoittoon.

Kärpät on helmikuun otteluissaan onnistunut maalinteossa laajallaa rosterilla, kun pisteitä on tehtailtu tasaisesti eri kentällisten toimesta. Eiliseen kokoonpanoon on tehty pieniä viilauksia, ja oululaisjoukkue lähteekin ottamaan Pelicansista mittaa seuraavalla koostumuksella:

Pyörälä – Kunyk – Jokinen
Mustonen – Kristof – Aaltonen
Metsävainio – Aa Räty – Ak Räty
Karvinen – Koskenkorva – Sailio

Byström – M Niemelä
Teppo – T Niemelä
Huttula – Heshka
Puutio

Rybar
(Annunen)

Ottelu alkaa siis kello 17:00, ja sitä on mahdollista seurata suorana C Moresta!