14.10.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärppien kaakonkulman viikonloppupelit alkavat tänään Kouvolassa. Mikkelin Jukurien viime kauden loistavasta runkosarjasijoituksesta (toinen) huolimatta Liigan ”uusista” joukkueista Kouvolan KooKoo on mielestäni parhaiten kotiutunut Liigaan.

KooKoo pelasi parastaan 2000-luvun viidennellä liigakaudellaan 2019-20 sijoittuen runkosarjassa viidenneksi. Seurahistorian ensimmäiset playoffit jäivät kuitenkin pelaamatta. Kouvolassa kiroiltiin, kuten runkosarjavoittajan Kärppien ja kevään komeetan Rauman Lukonkin leireissä. Kiitos kevään pokaalijahdin ruostuttaneen koronan.
Mestaruutta ei jaettu runkosarjan perusteella, sillä liigasäännöt kertoivat selkeästi mestaruuden ratkeavan pudotuspeleissä. Henkilökohtaisia palkintoja kuitenkin. Oulussa syntynyt KooKoo-valmentaja Jussi Ahokas valittiin Liigan ja Euroopan parhaaksi valmentajaksi ja nykyinen kärppä Kasper Björkqvist Liigan tulokkaaksi! Liigan tähtikentän pakkipari oli muuten Kärppien Jakub Krejcik ja KooKoon Matt Caito.

Kärppien hyökkääjä Kasper Björkqvist pelasi siis uransa ensimmäisen liigakauden 2020-21 KooKoossa. Ensi-ilta oli Kärppiä vastaan. Kärpät voitti Raksilan ottelun 3-1. Björkqvist istui jäähyn ja antoi syötön KooKoon johtomaaliin.

Ottelu oli monelle paikalla olleelle katsojalle ikimuistoinen ja tunteellinen. Se ei johtunut kuitenkaan Kasperin debyytistä.

“Ei, ei johtunut. Lasse Kukkosella oli silloinkin osuutensa asiaan”, hymyili Björkqvist tuoreena kärppänä alkusyksystä.

Lasse Kukkonen pelasi lokakuun alussa 2020 läksiäisottelun. Kapteeni Kukkonen oli aiemmin koronakesänä ilmoittanut lopettavansa uransa. Ottelu oli Kukkosen runkosarjaottelu numero 652. Korona pelotti vielä monia, mutta Raksilan juhlassa riitti väkeä.

Tänä iltana Björkqvist pelaa ensimmäistä kertaa entistä liigaseuraansa vastaan. Viime kaudella KooKoo oli runkosarjassa kahdeksas. Kärpät keräsi pisteen KooKoota enemmän ja oli kuudes välttäen ensimmäisen playoff-kierroksen.  KooKoo voitti pudotuspelien avauskierroksella Lahden Pelicansin Radek Koblizekin maalilla. ”Kobli” oli siirtynyt kesken kauden Kärpistä KooKoohon. Puolivälierissä KooKoo pudotti Jukurit voitoin 4-3. KooKoo oli lopulta neljäs.

Kolme perättäistä sijoitusta playoff-sijoille on nostanut rimaa ja Kouvolassa tähdätään taas kymppisakkiin. Ennakkospekulaatiot rankkaavat oranssimustia juuri kymppisijan kynnykselle. Alkukausi on ollut KooKoolle erikoinen: vieraissa syksyn paras, kotona konttausta.
Kärpillä on perinteisesti ollut vaikeaa Kouvolassa. Kärpät on hävinnyt kolme viimeistä Kouvolan vierailuaan. Viime kaudella kumpikin voitti kotiottelunsa ja pisteet jakoon 6-6. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä Kärpät on suosikki.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius